callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Mellandagar

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Idag gick jag ännu en runda på stan. Måste säga att Åhlens rea inte var mycket att ha, iaf inte här i Karlstad. Jag köpte en topp som jag inte ens har orkat testa. Har även en klänning från Zara hängandes i garderoben som jag inte provat än. Ingen aning vad jag ska ha på mig på nyår, vet ni?
Efter shoppingen blev det gym. Har kommit iväg ett par gånger efter ett väldigt långt uppehåll och hoppas kunna få lite rutin. Pratade med dem om PT timmar och skulle återkomma i januari när de lagt sina scheman. Jag kanske blir med PT snart.
Sedan har det blivit Downton Abbey nu på kvällen. Om 2 dagar åker vi till GBG i en hel vecka, ska bli kul!
Vi hörs mina vänner!
 
Fika på House of Melker i Karlstad, världens minsta toast men salladen var god. Namnet "svart kvitten" på teet jag beställde förvirrade mig lite. Vadå svart kvitten? Kvitten är ju gula!
 
Moi på gymmet innan lite härligt benpress

Shopping

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag hann jag med lite shopping på stan. Känslan när man egentligen inte har panik efter att köpa något speciellt utan kan strosa omkring var skönt. Det låter säkert ytligt, men att gå en shoppingrunda känns lite som mysig egentid. Jag är nog inte den enda som tycker det.
Jag kom hem med  bara presenter till andra faktiskt men det var kul ändå. Jag var på Body shop, Rituals och även Affection. Det var inte alls mycket folk ute. Sedan råkade jag missa bussen hem 2 gånger vilket var lite segt men inte ens det kunde förstöra dagen. Att vara ledig är verkligen som balsam för själen. Jag misstänker att jag jobbar alldeles för mycket för att det ska vara hälsosamt. Känns som man är som en helt annan människa när man är ledig.
Nu på kvällen har jag förutom att kolla på Netflix gått igenom min necessär och andra skönhetsprodukter. Tänkte ge bort lite som jag inte använder och därmed rensa. Problemet med skönhetsprodukter är att man sällan kan använda upp hela produkter utan man blir tvungen att kasta saker. Jag har genuint svårt att kasta saker, känns som slöseri. Men jag använder tex aldrig upp hela ögonskuggor etc. Jag sminkar mig ju inte ofta med tanke på mitt jobb.
Jag ska lägga mig och läsa lite, läser Jerusalem av Selma Lagerlöf, kul med gamla svenska författare.
Vi hörs!
 
Läppstiften i min väska, mestadels Max Factor och Mac. Använder inte läppstift på jobbet så dessa kommer ta lång tid att göra slut på. Vad har ni för favvomärke?
 
 Har kommit fram till att mitt hår mår bäst av Kerastase, något jag unnar mig, annars är jag nog bland de tjejer som lägger minst energi på sitt hår
 
 Har äntligen hittat en bra hårolja, Nashi heter den. Luktar gott, känns vårdande men inte för tung, kan rekommendera. Köpt på Lykko, kostar under 300 kr
 
 Resultatet av shoppingen idag, Body shop, Rituals och så små set från Lancome, samtliga som present till vänner
 
 Kvällens fika, praliner, glögg och pepparkakor med ädelost. Vem hittade på detta fenomen? Tyckte det var gott förr men ikväll smakade det mest konstigt med kombinationen av pepparkaka+ädelost
 

Annandagen

Kategori: Allmänt

Hej!
Vad passar bättre så här sista dagarna på 2015 att komma ihåg det man är tacksam över som man har fått vara med om 2015?
 
Jag är tacksam över:
Att alla jag bryr mig om, familj och vänner har varit friska under det gångna året.
Jag är tacksam över att jag själv är frisk.
Jag är tacksam över att ha träffat världens bästa kille, han är verkligen bra på många sätt.
Jag är tacksam över mitt jobb, att jag har ett arbete att gå till och att jag faktiskt gör skillnad. Jag är glad att det jobbet gör det möjligt för mig att ha en stabil ekonomi, att jag kan resa och göra annat som gör att livet blir njutbart.
Jag är tacksam över mina vänner. Nu har jag varit borta från dem flesta av dem i ett år och man märker att vissa vänskapsband bleks, men de viktiga består.
Jag är tacksam över allt nytt jag har lärt mig det senaste året, både inom yrket och privat.
Jag är tacksam över de resor jag har kunnat göra, att resa är det bästa jag vet.
 
Nu känns det som att det är dags att börja fundera ut bra nyårslöften. Har ni några?
Tänk lite på saker ni är tacksamma över, vi fokuserar ofta på det vi inte har tyvärr. Allas liv är rikt på ett el annat sätt. Låt oss fokusera på det!
 
 

Året då jag bytte fokus, flyttade till småstaden och påbörjade min AT-tjänst. Lämnade vänner men träffade kärleken. Året som har gjort mig till en mer hel läkare, året som har bjudit på mycket. Tack för allt jag har!
 
 Året då mina närmaste var friska och glada
 
 
Året då jag fick resa, till mitt älskade Nice igen och så London
 
 

Juldagen

Kategori: Allmänt

Hej på er! God jul fina läsare! 
Hur har ni haft det? Hoppas ni har njutit av julen hittills. Själv jobbade jag julafton, kl 12-21. Jag och min kille hade lite julbrunch innan jobbet och bytte också julklappar. Det var mysigt och jag var supernöjd med mina klappar. Sedan blev det jobb. Bussen på väg till jobbet var pyntad till tusen och självaste tomten körde bussen och vinkade åt alla förbipasserande. Kul med en busschaufför som ansträngde sig!
på jobbet började det hela med en krånglig patient där jag inte riktigt kunde förstå hur saker och ting hade gått till. Hen fick iaf den hjälp hen behövde hoppas jag. Sedan var det ytterligare patienter men de var inte fler än vad vi klarade av. 
Idag låg jag och drog mig lite och sedan åkte jag till min mamma. Vi åt mat och bytte julklappar. Alla var mycket nöjda med det de fick.
Nu ser de andra på tecknat och jag har skickat iväg en del julhälsningar jag inte hann med igår. Jag är ledig framtill 7:de januari, hela 12 dagar. På nyår åker vi till Gbg och jag ser så framemot det! 
Ha det fortsatt bra och vi hörs!
 
Vår julgran 
 
Lycklig tjej
 
Finaste julklapparna från min kille
 
 
Armband från mamma, älskar smycken
 
 

Dagen innan jul

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Hur har ni det? Är ni redan hos era familjer och laddar inför julen? Ska ni rulla köttbullar el klä granen idag kanske?
Det är så himla mysigt med dessa dagar, speciellt om man hade varit ledig. Det jag har älskat mest med julen är att vakna upp på julaftonsmorgonen och se rörelsen där alla håller på att förbereda något och känslan man får, att idag är en rolig dag.
Iår jobbar jag tyvärr. Jag hade sökt ledigt julafton men får ändå jobba, det är inte så synd om mig för sedan får jag vara ledig hela 12 dagar. Men en hel del kollegor fick ledigt både jul och nyår faktiskt.
Det är lite svårt för julkänslan att infinna sig då man jobbar, idag fick jag dessutom gå upp redan kl 7 för att tvätta, börjar jobba kl 10. Imorgon innan jobbet ska jag och min kille ha lite julbrunch ihop hemma innan vi båda drar till jobbet, skönt att man iaf har sällskap på julafton.
På juldagen åker jag till min mamma och stannar ett par dagar, sedan kanske jag hälsar på killens familj en kort sväng innan vi drar till Göteborg för att fira nyår. Vi ska vara där 6 dagar, det ska bli himla kul faktiskt.
Jag ser framemot mellandagsrean i GBG. Brukar köpa massa duschkräm i olika dofter på Body shop. De har en jättebra rea.
Jag köpte alla mina julklappar ganska tidigt och är nöjd. Känner inte heller att jag har överdrivit. Allt som allt gick det på 3500 för 5 personer, inte alls farligt. Hur är det med er andra? Har ni spräckt era budgetar el hållit er inom gränserna? Det är så sjukt lätt att ryckas med av stämningen och köpa alldeles för många klappar. December är överlag en riktigt dyr månad.
Nu ska jag ge mig på veckans disk (har ingen diskmaskin, men snart får jag) och så ska jag springa upp och ner till tvättstugan innan ett pass på akuten. Hittills denna veckan har det varit full fart på jobbet, ovanligt många patienter.
Ha det så himla fint, ta hand om er själva och varandra, var snäll mot de du bryr dig om, ta det lugnt med alkoholen och ha en underbar jul!
Vi hörs!
 
Sebastians första jul
 
En söt pepparkaka
 
 Sebastian möter tomten
 
En julglad Nasha
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgen

Kategori: Allmänt

Hej!
Gud vad tråkigt det är att vara utan sin iPhone, jag har fått mail om att hämta min nya mobil men man ska ju ha tid också. Får hämta den imorgon för det är jobbigt att vara utan en ordentlig kamera och Bank ID och allt annat man har i sin mobil.
 
Min helg, ja den har gått sjukligt fort. Igår städade jag. Mamma skulle komma hit idag och min lägenhet är i vanliga fall totalt kaos. Det blev fint iaf, mamma anmärkte tom på att det var så rent och städat.
På kvällen hängde jag med min bättre hälft (har skaffat mig en sådan), vi gick på stan och fikade och så handlade vi mat till en god fiskgryta och åkte hem, lagade mat och kollade på Downton, vi är helt hooked.
 
Idag träffade jag mamsen rätt tidigt och vi drog till Bergvik för att handla. Jag gick till Lyko som öppnat en butik på Bergvik i Karlstad. En hel butik med hårvårdsprodukter och tjejer som faktiskt är bra på att hjälpa en köpa rätt saker. Jag träffade en duktig bloggare där också vars blogg jag följer. Hon jobbar där. Det var skoj och jag fick dessutom hjälp med både schampo/balsam och en hårolja.
Sedan gick vi till Ica-maxi. Jag skulle köpa julmat till mig och min bättre hälft, vi båda jobbar på julafton på kvällen. Vi ska äta en julbrunch ihop och öppna våra julklappar innan jobbet. Det var rätt kul att handla julmat, men lite stressigt, jag och mamma fyllde iaf upp en hel vagn ihop. Sedan hem till mig för lite fika och snack. Mamsingen har varit i Iran och hade massor av skvaller om släkt och vänner. Hon har köpt ett armband till mig där som jag är spänd på att få, men det blir kombinerad julklapp/födelsedagspresent.
Efter att mamma hade gått hade jag egentid, ovanlig vara nuförtiden. HBO har pajat, så jag kunde inte titta på The Affair som jag ville se. Jag kollade istället på Netflix och Master of None, med Aziz Ansari, den var helt ok.
 
Sedan har jag gjort upp min ekonomi för december, gått igenom utgifter osv. Lite läskigt så mycket pengar man lyckas bränna, men jag är ju ung, det är december och det är dyrt att leva tröstar jag mig själv med!
 
Nu sitter jag här och har ett par timmar till läggdags.Tror jag ska göra några övningar på min yogamatta. Var faktiskt på gymmet för första gången på ever i veckan, det var skönt. Funderar på att skaffa en personlig tränare bara för att komma igång, ännu en utgift!
Vi hörs hör ni!
 
Jag och fina mamsen i somras

Lyko Bergvik, massor med hårvårdsprodukter och personal som är proffsiga
 
 

Fredag!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Nu har jag haft ännu en vecka på akuten, det har faktiskt gått rätt bra även om man nu förbereder sig för ledighet över julen och inte har någon större lust att jobba.
Förra helgen var jag i GBG. Jag var där lördag-söndag, hann träffa vänner, firade Solveigs 30 årsdag och så köpte jag alla mina julklappar, duktigt tycker jag själv. Det var en kul helg.
Ikväll kom jag hem lite efter 19.30 från jobbet och därmed får jag bara en halv fredagkväll. Det är iaf himla skönt med en ledig helg nu. Imorgon ska jag sova ut tänkte jag och på söndag ska jag träffa min kära mamma.
Hoppas ni får en skön helg!
 
 
Middag för Solveig och hennes syster som fyllde 30 år, systrarna till höger i bilden
 
 Jag och Solveig på Yaki Da
 
 Juldekoration utanför Zara i GBG
 
 Att fika, en gammal favvosyssla som jag nästan aldrig gör nuförtiden, himla trevligt på Le pain vid Kungsportsplatsen
 
 Mysigt fika
 
 
 
 
 
 

Aktiv vecka

Kategori: Allmänt

Oj vilken aktiv vecka jag har haft.
Måndag, jobb och sedan var jag i stan och solade/åt mat.
Tisdag, jobb och sedan var jag och plockade ögonbrynen och var dessutom totalt vilse i förorten där jag gjorde det.
Onsdag, jobb och sedan lussekattbak som tog verkligen hela kvällen.
Torsdag, jobb och sedan restaurang och Betnér på Scalateatern
Idag, jobb, köpt mat och hämtat paket från Zalando.
Jag har haft en bra vecka på jobbet där jag gick med en avdelningsläkare som jag verkligen trivdes med. Jag hade rätt bra flow. Jag var på en lungavdelning den här veckan och där upptäcker man ju ofta lungcancrar och det är ju tråkigt men samtidigt är det så livet är, folk blir sjuka.
Betnér igår var väldigt bra, gillar honom och hans humor. Människan verkar dessutom ha sjukt bra värderingar.
Ok kära läsare, ha nu en trevlig helg så hörs vi nästa vecka, och då får ni också se bilder från min Göteborgsvistelse, ska dit imorgon för att fira en kompis födelsedag.
Bye!
 
 
Lussekatter vi bakade i onsdags, 2 hela satser med extra socker i, mumma!
 
Igår på restaurang Blå i Karlstad innan vi var och såg Betnér
 
Fisk och skaldjursgryta på Blå, jättegott bröd och saffranaioli till, men godast var creme bruleen till efterrätt som var så god så jag inte hann ta en bild ens!
 
 

Jul snart

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Helgen har innehållit jobb och dålig sömn, mestadels. Men det har också varit skönt att vara ledig idag. Jag gick av ett pass lördagmorgon och sov sedan halva dagen, på kvällen klädde vi vår julgran och kollade på Downton Abbey. Den serien har ju alla andra sett men jag började se förra helgen så jag har många avsnitt framför mig, kul!
Julgranen blev väldigt "klassisk" på önskemål från den andra hälften av julgranspatrullen som ville ha en "Kalle Anka julgran". Han fick som han ville i år och nästa år har jag fria händer med granen, vilket betyder att jag kommer gå crazy! Den blev iaf helt ok tycker jag, speciellt på natten när bara granen lyser är den mysig att titta på.
Inatt sov jag bara till 3 och vaknade sen och var klarvaken. Man hinner tänka mycket när man är klarvaken på natten och hela ens liv spelas upp framför en. Alla olika människor man känt genom livet, olika val man har gjort, japp, jag börjar tydligen bli gammal och nostalgisk.
Veckorna fram till jul räknas i arbetsveckor för mig och jag jobbar hela vägen och tom julafton men sen är jag ledig 12 dagar, gud vad jag längtar efter det.
Vi hörs kära vänner, hoppas ni har haft en trevlig andra advent!
 
 
Årets julgran

Hej

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Jag går en nattvecka på akuten just nu vilket betyder att jag jobbar 20.00-08.00 onsdag, torsdag, fredag. Nu är det bara sista natten kvar. Inatt glömde jag äta, det var saker att göra helatiden, som tur var hade jag ätit en bra middag innan. Jag jobbade med en kollega som är väldigt stresstålig och behaglig att jobba med så det var kul.
Jag var ledig måndag-tisdag denna veckan och gud vad det behövdes. I tisdags var vi på Cava 42 och käkade tapas, god mat, mysig restaurang och bra stämning. På onsdag innan jobbet tog jag en shoppingtur på stan. Det är som att spendera lite kvalitetstid med sig själv, och sin plånbok! Det blev underkläder och smink.
Min iPhone 6 är inlämnad på lagning då skärmen sprack i somras och jag orkade lämna in den först nu. Man känner sig helt handikappad utan sin mobil. Jag har fått låna en iPhone 4, den är ful men gud vilken batteritid den verkar ha!
Nu ska jag äta och softa lite innan jag rusar till jobbet igen, kl 20.00 på en fredag! Ha nu en trevlig helg!
 
Tapas-middag på Cava 42 i Karlstad i tisdags, så skönt att göra något sådant mitt i veckan
 

Helgen

Kategori: Allmänt

Hej!
I helgen var vi på landet och hälsade på. Det var trevligt. Skönt med frisk luft och lantliv, men gud vad jag saknar storstaden nu. Jag behöver en break, ska till GBG om två veckor men det känns som det inte kan komma nog snart.
Idag och igår var jag kompledig, ska jobba natt resten av veckan. Skönt att vara hemma men har inte direkt haft något att göra. Ikväll blir det iaf restaurangbesök, jag måste bara ut. Japp, det är inte alltid lätt att bo i en liten stad där man dessutom inte känner mycket folk.
 
Saker som jag iaf har att se framemot:
Göteborg om 2 veckor och firandet av en av mina vänners födelsedag
6 dagar i Göteborg över Nyår med både utgång och sedan även firandet av min födelsedag 4/1
Julen förstås
Men innan dess är flera veckors jobb framför allt på akuten kvar. Som sagt så kommer jag inte sakna internmedicin alls när jag är färdig med det, det har varit tufft.
Vi hörs!
 
På besök på landet och blev direkt omtyckt av kissen Sotis
 
Härlig skogspromenad i söndags, Sillebotten Värmland
 
 Happy camper
 
 Igår var jag och fikade på Rosteriet (Löfbergsskrapan) med en god vän, de har inte bara gott kaffe utan även jättegoda mackor, här med ägg och romsill
 
 Äntligen hann jag träffa finaste Anna med söta Leo som snart fyller 3 månader