callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Det här med hösten....

Kategori: Allmänt

Hej!
Förra hösten skrev jag en guide till hur man skulle överleva hösten. Det var en svår höst för mig kanske, jag skrev projektarbetet vilket var ett tufft jobb, man var ensam utan sina kompisar, det var dåligt väder och jag hade precis gjort slut med någon. Ja ni förstår!
Nu känns det inte som att det här är någon jättesvår höst ioma jag precis haft en hel månads semester men jag tänkte fortsätta den listan, det kan ju vara trevligt för er läsare om ni någon gång känner att ni får nog av mörkret och kylan och behöver ha något som gör livet roligare.
Så till nr 14 på min lista:
14- Ta ledigt! Vi tenderar att jobba lite för mycket för vårt eget bästa många gånger. Och just hösten erbjuder inte många lediga stunder utan det brukar vara full rulle framtill julen. Så det är ett perfekt tillfälle tycker jag att ta den där weekenden i London du har velat åka på länge, åk på en spahelg, ta ut de där semesterdagarna du har och bara var hemma och slappa el njut av julstämningen när det börjar närma sig. Man behöver ledighet för att få sova ut, samla ihop sina tankar och göra klart för sig vad ens prioriteringar är i livet. Du kommer sedan att gå tillbaks till jobbet med helt nya krafter. Knepet med semestrar är att man måste ansöka om dem i förväg. Så var nu lite snäll mot dig själv om en månad el två och planera in lite ledighet i god tid.
Kolla gärna på mina tidigare inlägg under kategorin Guide: Hur man överlever hösten. Där hittar du dem första 13 förslagen!
Ciao!
 
När du väl är ledig så kan du göra så här...
 
 El bara ta på din pyjamas och slappa....
 
 El läsa en bra bok. Valmöjligheterna är många! Huvudsaken är att vara just LEDIG!
 
 
 

Höstdag

Kategori: Allmänt

 
Hej!
Min näst sista semesterdag idag. Jag vaknade skitsent (hur skönt är det inte att soooooooova?), fixade en sak jag var tvungen att göra och sedan ringde jag en kompis och frågade om han ville ta en promenad. Det ville han. Så vi gick i över en timme. Jätteskönt väder. Jag köpte 4 stycken nya tesorter. Nu är det höst och man får försöka göra det lite mysigt. Dricker du inte te så tycker jag att du ska börja. Själv dricker jag säkert 4 koppar per dag.
Väl hemma gjorde jag en sallad som jag hade ätit hos en kompis en gång. Gott blev det. Min kropp som har vant sig vid en söt och fet och rejäl diet skriker nu efter socker men nej, den får nöja sig med en god sallad, så enkelt är det.
Jag har också nu sökt några jobb inför vintern. Jag har ju redan ett jobb som jag säkert kan fortsätta på men nu måste jag skaffa mig en AT-tjänst för att få ut min läkarlegitimation. Jag sökte på sammanlagt 4 olika orter så jag hoppas iaf att få komma på minst en intervju. Jag är bra på arbetsintervjuer, de brukar gilla mig.
Och vet ni vad? Imorgon tänkte jag och en kompis gå på speed-dejting. Jag har aldrig gjort det men det lät kul, är på ett hotell och jag tänkte varför inte? Så jag kommer berätta för er imorgon hur det har gått.
Vi hörs!
 
Vad gör man när man har tid? Jo man testar att marinera champinjoner, marinad gjord på olivolja, vinäger och salladskrydda. Inte illa!
 
Dagens sallad. Cous cous, baby spenat, tomat, schalottenlök, avokado, mina inlagda champinjoner och creme fraiche.
 
Dagen inköp av te. Mums. har precis avnjutit en kopp av kokostéet
 
Saffransté jag köpte med från Iran. Ångrar mig så att jag inte köpte mer än 3 förpackningar, så lyxigt och gott!
 
 
 

Söndag!

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har haft en lugn söndag.
Imorse gick jag igenom mina grejer och samlade ihop 4 påsar med kläder, skor etc som jag skulle skänka bort. Det är så skönt att rensa ibland och göra sig av med sådant man inte använder. Jag gick med detta till myrorna.
Sedan var jag och handlade mat. Jag behöver verkligen komma tillbaks till nyttiga matvanor efter semestern. Basen i det är ju faktiskt att ha bra nyttig mat hemma.
Och ikväll var jag på middag hos min kompis Filip och käkade tortillas. Det var jättegott och länge sen jag åt det sist. Ett tips till er vegetarianer därute är att köpa falafel när det vankas tortillaskvällar med kompisar som är köttätare. Det är så gott med falafel som fyllning till tortillas. Jag köpte några stycken färdiga ur salladsbuffen i mataffären och på det sättet behövde vi inte laga fler fyllningar. Har ni tips på andra vegetariska fyllningar till tortillas?
Jag skulle måla naglarna igår och tänkte på en sak. Jag köper alltid billiga nagellack, typ på rea el så. Har aldrig lagt några pengar på det. Och jag samlar på mig många färger men när jag väl ska använda dem så är hälften uttorkade. Jag tänker att det är bättre att köpa kvalitetslack och istället ha ett fåtal färger i taget för man använder ändå inte alla. Så ska jag göra framöver.
Nu ska jag läsa lite och nanna sen!
Vi hörs!
 
 
Påsarna jag gick till myrorna med! Relief!
 
 Så här glad var jag över att bli av med mina onödiga grejer
 
Tortillas
 
 Hemma hos
 
 Utsikten från Filips lägenhet, fin solnedgång
 
 När man bor i city får man njuta av solnedgången bland byggnader
 
 Mina nagellack efter en rejäl rensning häromdagen. Nu blir det att köpa färre men bättre kvalitet framöver

Lugn dag

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har haft en lugn dag. Inte gjort mycket förutom en trevlig middag på den indiska restaurangen Taj Mahal med en gammal god vän. Maten var god, vi var dem enda i lokalen framtill kl 19 och då helt plötsligt blev restaurangen helt full. Det är tydligen bokmässa i stan och folk kom dit för att äta. Hur de tog sig från svenska mässan till första lång är dock fortfarande oklart.
Det är superhärligt med de sista dagarna på semestern. Jag njuter av att vara hemma. Snart blir det jobb jobb och återigen jobb med långa dagar, jourer och allt vad det är.
Vi hörs!
 
Moi en lugn lördag på Taj Mahal, Första långgatan. Helt godkänd mat
 
 Vegetraiskt på Taj Mahal

Hemmafest

Kategori: Allmänt

Hej! Igår var vi på en hemmafest hos min gamla kursare Simon och hans kille Lee. Det var väldigt trevligt och deras kompisar var också supertrevliga. Jag har haft ett par riktigt lugna veckor sen jag kom hem från resan och har mest varit hemma och chillat så det var kul med lite omväxling igår.
Nu har jag en helt ledig helg framför mig, gött! Börjar ju jobba på onsdag så det gäller att ladda batterierna ordentligt.
Vi hörs!
 
Så här går det när man inte tar med sin egen kamera. Men en bild är iaf bättre än ingen bild alls.

Nöta

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Idag har jag kommit fram till en viktig slutsats.
De viktiga sakerna i livet handlar om att nöta. Jag ska utveckla. Att plugga tex handlar sällan om bara intelligens utan det krävs en stor portion tålamod och en förmåga att nöta nöta nöta tills det blir rätt. Att upprepa samma tråkiga uppgifter och att inte ge upp. Detsamma gäller antagligen träning och att bygga upp sin kropp. Man måste nöta med träningen, gå till gymmet x antal gånger per vecka oavsett om du känner för det el inte. Och relationer handlar nog också ganska mycket om att inte ge upp. Att stå ut med de dagarna då allt känns shitty och din partner känns som en skurk.
Jag har nött när det gäller studierna kan jag säga. Även om det har varit kul och spännande att läsa till läkare så har det inte varit utan tårar och svett. Jag har kört tentor, hatat mig själv, hatat världen, tyckt att allt varit svart och tråkigt just på grund av plugget. Vissa delar har ju känns skittråkiga, men jag gav inte upp för jag hade ett mål.
Tyvärr så betyder den här teorin jag har att människor som i grunden gillar att nöta kommer längre i livet. Vi som är lite spontana och inte gillar att nöta förlorar. Så grattis till er alla med autistiska drag som gillar repetitiva uppgifter!
 
Idag har jag fortsatt med jobbansökningarna. Var på stadsbibban och scannade in några rekommendationsbrev, och rätt som det var så låg det ett par rekommendationsbrev till hemma som jag totalt hade glömt. Jag är antingen väldigt gammal el bara gjort mycket i livet. Allt från vårdbiträde på äldreboende till sjuksköterska i Norge till habiliteringsassistant på LSS- boende. Lite bökigt att få in allt på ett vettigt sätt i ett CV.
Det ska bli skönt när den här ansökningsperioden är över.
Jag ringde även till mitt nya jobb som jag ska börja på 1 oktober. Hon som jag pratade med lät väldigt positiv och skulle fixa ett rum åt mig. Där har vi iaf en fördel med öppenvården versus sjukhus, man får ett eget rum med sitt namn på dörren. Det ni! Sen får man ha privata kläder också vilket är både positivt och negativt. Jag tycker det är svårt att hitta kläder som passar på jobbet. Vilka kläder känns tillräckligt seriösa och professionella att ha på jobbet när man jobbar som läkare? Fördelen är att man kan känna sig finare i sina egna kläder än vad man gör i sjukhusets pyjamasar.
Nu ska jag läsa lite och nanna sen.
Vi hörs!
 
 
 

Det är tråkigt med bildlösa inlägg, så här får ni en bild på ett gäng nötter. Nöt på så ska ni se att ni kommer nå dit ni vill, oavsett vad det handlar om!

En helt vanlig dag

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Jag fortsätter att känna mig hängig och har en konstig kliande känsla i halsen. Jag är inte förkyld men det känns som att jag håller på att bli och så har jag nu känt mig i en vecka. Märkligt!
Imorse vaknade jag till det vackra ljudet av bilande (borra i betong). De håller på att renovera lägenheten ovanför mig och det höll på i ca 4 timmar. Mysigt!
Annars har jag fyllt i jobbansökningar idag. Det är svårt att veta vilka jobb jag ska söka och på vilka orter. Karlstad hade jag ju tänkt från början så det var självklart men man kanske ska söka på några fler ställen? Det är alltid lite jobbigt med vägskäl när man måste göra ett val. Jag skulle också kunna stanna i Göteborg och jobba som underläkare här men då tar det ca 2 år extra att få en AT (allmäntjänstgöring) plats och således legitimation.
På kvällen kom min kompis Mikael över och vi åt mat och snackade lite och jag visade honom några bilder från resan i Iran.
Nu är jag trött och ska nanna efter att ha legat och läst lite.
Vi hörs!
 
 
Efter många om och men var det den här bilden som fick följa med min jobbansökan. Det är otroligt vad svårt det är att hitta en bra bild som ser respektabel ut när man ändå fotar så mycket som jag gör!

Reality

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu har jag varit ledig i 3 veckor från jobbet. Två veckor i Iran gick superfort och sedan jag kom hem har jag vandrat lite som i ett töcken. Så imorgon är det dags att ta tag i mitt vanliga liv igen. Och jag har lite att göra faktiskt med jobbansökningar osv. Så imorgon tänkte jag åka in till mitt gamla jobb och scanna in lite papper och kanske låna deras bibliotek och sitta och fixa lite där.
Idag var jag och åt frukost på underbara Ethel´s café. Igår testade jag en ny persisk restaurang i stan, Zaffran och var lite och gick i stan och i trädgårdsföreningen. Så visst har semestermood ändå funnits.
Vi hörs!
 
Längtar efter min kusin Zhale som jag hängde med hela dagarna i Iran.....
 
 Mina söta kusiner som jag hade jättekul ihop med under resan.

Tung i huvudet

Kategori: Allmänt

Hej!
Så här några dagar efter hemkomsten från Iran blir jag naturligtvis sjuk. Vaknade idag med ont i huvudet och halsen. Perfekt! Tur att man är ledig iaf. Så nu sitter jag bland disk som jag inte orkat diska, tvätt som jag inte orkat vika osv. Hade tänkt gå ut på en mysig krog med några vänner ikväll och äta middag och dricka vin men det orkar jag förstås inte. Så det blir bara en enkel middag på en vegetarisk restaurang i närheten. Väntar nu bara på min kompis.
Senaste dagarna har jag sett serien Big love på HBO som handlar om en mormonsk familj med en man som har 3 fruar. Rätt udda tema. Och så bläddrar jag igenom Sex & the city, som verkligen är helt odödlig.
Vi hörs!
 
Då jag är vegetarian men äter fisk blev det just mycket fisk i Iran, här ihop med örtris och sallad
 
 Fin bakelse som min morbrors före detta fru bakade
 
 De flesta pizzor i Iran är panpizzor vilket jag gillar och alla ingredienser brukar vara färska
 
 Det är sånt utbud på bakelser i Iran och man köper dem per kilo, nam nam
 
 Fika, mums
 
Chokladtårta, en tårta för 10 personer kostade ca 60-70 kr
 
 

Post-rese blues

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Det är en omställning att komma hem från 2 veckor i Iran. Där är man omgiven av människor 24/7. Jag har ärligt talat inte varit ensam något under resan. Och här hemma bor jag som bekant ensam och är dessutom ledig framtill 1 oktober. Så det blir en omställning. Jag får se till att ringa några vänner och planera några träffar.
Resan var såhär i backspegeln jättebra. Två veckor är egentligen för kort tid för att hinna göra allt man vill. Men vi hade iaf kul. Någon gång skulle jag vilja resa till Iran och resa runt där. Jag har bara sett 3-4 städer där. Det finns mycket att se.
Jag tog ca 600 bilder när jag var där, de flesta på vänner och bekanta. Tänkte bjuda på några här.
Vi hörs!
 
Min söta kusin Sahel
 
Bricka med frukt och nötter och te
 
 Vattenpipscafé
 
 Jag hostade något förfärligt först men fick ordning på det så småningom. Det fanns tobak i alla olika fruktiga smaker, vi testade blåbär. Jag rekommenderar i övrigt inte rökning i någon form.
 
Försöker blåsa ringar, lyckades förstås inte
 
 Tre kusiner ute på stan
 
 Mysig kväll med tjejerna
 
 
 
 

Hej på er!

Kategori: Allmänt

Hallå!
Nu är jag tillbaka från 2 veckor i Iran. Det var intressant som alltid. Det är absolut en helt annan kultur och rytm där. Lite krångligt att ställa om sig och en hel del känns konstigt men det är också väldigt kul. Jag träffade många släktingar och vänner som jag inte hade sett på länge så det var kul.
En del shopping blev det och en del häng på cafeer och restauranger.
Jag skriver mer imorgon!
Vi hörs!
 
 

Au revoir

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu beger jag och min mamma oss till flygbussarna!
På återseende Sverige!
Är tillbaks om 2 veckor och då lovar jag att bildbomba er men under de här 2 veckorna kommer jag inte att uppdatera!
Vi hörs!
 
Bye bye!