callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Snålis, första veckan

Kategori: Allmänt

Hej! 

Nu har nästan hela första veckan av vår snåla 2 veckors period passerat. 

Det har faktiskt gått ovanligt bra. Så länge man jobbar hinner man ju inte göra av med pengar. 

Sambon åkte till Värmland igår tråkigt nog för en begravning. Hans morbror gick bort alldeles för ung. Så fort man är ute och reser lägger man såklart ut lite pengar. Jag har fått rapporter om ca 300 kr matkostnader. Själv har jag inte gjort av med några pengar förutom en flaska vatten jag köpte idag på dotterns träning efter att ha haft en mycket gnällig morgon (barnet) och fickparkerat för första gången i verkliga livet ( alltså inte på körskolan).

Efter dotterns tennis idag var jag med en kasse full med palettblad till en restaurang i Gubbängen som jag vet gillar paletter. Och vad fick jag som tack? Jo en rejäl sushi som jag och barnet delade på till lunch, alldeles gratis. Helt underbart! 

Nu i helgen ska vi ha lunchgäster så det blir att handla lite mat. Som tur är tror jag vi har det mesta vi behöver så vi behöver bara fylla på lite. Jag ska försöka titta i kyl och frys så vi kan äta det vi har hemma i veckan. 

Vi hörs! 


(null)
Min första fickparkering

(null)
Tennis och ballonger 

(null)
Dagens enda köp, en flaska vatten, 20 kr 

(null)

Sushi jag fick som tack för blommor jag gav bort 

Köpstopp dag 3

Kategori: Vart tog pengarna vägen?

Hej! 

Jag tänkte uppdatera er kring våra snåla veckor. 

En släkting till min sambo har tyvärr gått bort. Igår skickade jag blommor till begravningen och sambon köpte tågbiljetter för att gå på begravningen i Värmland. Det gick sammanlagt på ca 1200 kr. 

Annars har vi lyckats hålla igen. Jag är svag för erbjudanden från klädesbutiker. Tycker det känns väldigt skönt med köpstopp för det går före att göra ett klipp. Jag har lättare att radera alla mail om 20% på barnkläder etc under köpstopp. 

Ja fler uppdateringar kommer. 

Hej så länge! 

(null)Maria Magdalena kyrkan 



Snåla veckorna

Kategori: Vart tog pengarna vägen?

Hej! 
Jag berättade ju om att jag tänkte experimentera med en period då vi ska försöka spara pengar istället för att spendera. 
Idag kom lönen och det är måndag så det känns lägligt att börja. 
Från början hade jag tänkt en hel månad men frågan är om vi klarar av det. Så vi börjar med 2 veckor. Under dessa veckor ska vi försöka undvika all onödig konsumtion. 
Jag har meddelat mina övriga familjemedlemmar och de är med på notorna och rapporterar sina inköp till mig. 

Idag har sambon köpt fika för 30 kr eftersom vi hade besök. Det är dagens enda utgift. 

Vi får se hur det hela ska gå. Tanken är att försöka tömma kyl och frys och handla så lite mat som möjligt. 
Jag håller er uppdaterade. 
Vi hörs!   

(null)

Påsklov

Kategori: Allmänt

Hej hej! 
Vi har påsklov den här veckan. Jag tog ledigt för att hinna vara med lillan. 
Idag hade vi bestämt träff med en av hennes klasskompisar. Vi träffade de på simhallen/ idrottshallen där stadsdelsförvaltningen hade fixat lite aktiviteter för barnen. Det fanns olika idrotts och lekatiraljer. Barnen lekte i 45 min och tröttnade sedan och ville bada. Det var faktiskt vårt första besök på vårt lokala badhus. Jag och sambon brukar inte simma och barnet har haft träning både lördag och  söndag senaste terminen så vi har inte hunnit med badhus. Det var väldigt trevligt och barnen njöt verkligen. Man borde uppskatta den här tiden för det lär inte vara lika lätt att roa dem när de är 14-15 år.
Resten av dagen har vi varit relativt trötta. Både jag och barnet somnade på eftermiddagen. 
Imorgon har vi lekdejt med ännu en klasskompis. 
Vi hörs! 

(null)
Noomi och Nayla   

(null)
Flickorna jagas av Naylas storebror iklädd ett färgglatt tält! 

Ekonomi

Kategori: Allmänt

Hej! 
Ett av min och sambons återkommande diskussionsämnen är förstås vår ekonomi. 
Jag tycker att vi borde ha mer sparpengar än vi har. 
Vi har inga dyra hobbyn direkt men vi unnar oss saker. Vi köper mat ute 1-2 gånger i veckan, vi säger väldigt sällan nej till något för att istället spara pengarna. 
Jag har länge tänkt testa att se hur mycket pengar man kan lägga undan om man verkligen snålar en månad. Då menar jag på alla områden. Att man köper den mat som verkligen behövs och försöker tömma kyl/frys. Att man inte köper några kläder alls. Inte spenderar några onödiga pengar överhuvudtaget. 
Jag måste förstås få med mig sambon på det här också och eventuellt barnet. Det kommer ju att påverka dem också men det är bara ett experiment i en månad så de borde hänga på tycker man. 
Frågan är om maj månad inte är en perfekt månad för vårt experiment. Vi ska mest jobba hela månaden och har nog inga dyra aktiviteter planerade. 
Vad säger ni? Är ni sugna på att läsa om vår snåla månad? 
Ha det nu fint! 
(null)
 Frukost ute är dyrt men ack så trevligt 

(null)
Spela spel är gratis och mycket uppskattat av barnet 
(null)
Gå på evenemang kostar ofta mycket, det här har jag bokat för påsklovet