callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

2 dagar innan flytten

Kategori: Allmänt

 
Hej!
Idag är jag framför allt trött. Inatt somnade jag inte förrän kl 3, jag antar att man kan ha flyttnerver precis på samma sätt som man har resfeber. Som tur var kunde jag börja jobba lite senare imorse. Jag hade en bra arbetsdag och efter jobbet skyndade jag mig hem, packade ihop saker som skulle skänkas bort och tog en taxi till Solareturen här i Karlstad. Det är en secondhandbutik man kan lämna in saker till, som Myrorna ungefär.
Taxichauffören öppnade med att han hade superbråttom och så blev han uppringd av en annan kund  som han var sen till 2 gånger under färden, grejade med sin GPS medan han körde och pratade i telefon. Ja inte ens taxichaufförer har bra dagar jämt tydligen.....
Väl där gick det bra att lämna in allt, jag fick en liten kupong att fika för tom, något som jag hoppade över. Det ligger en Max i närheten så jag promenerade dit och passade på att äta middag. Har ni märkt att Max har lanserat hela 5 nya vegetariska burgare? Jag tycker det är urhärligt. Utbudet av burgare för oss vegetarianer har varit supertråkigt hittills. Jag testade BBQ sandwich, den var god men grymt stark. Nu har jag ytterligare 4 att testa. Sedan promenerade jag hem och nu sitter jag och väntar på att en köpare ska komma och hämta min soffa. Jag sålde både soffa och säng väldigt billigt i panik. Nya lägenheten har en gammal hiss med grind och vi kommer bo på 3:de våningen, att bära upp onödigheter kändes inte kul. Vi har beställt en ny soffa som kommer om ca 1 månad.
Inatt när jag inte kunde sova googlade jag resor. Vårt jordklot har så många spännande platser att se. Jag googlade resor till  Madagaskar och även kryssningar i karibien.
Nu hoppas jag de kommer snart så jag kan slappna av lite!
Imorgon är sista arbetsdagen på njurmedicin och den absolut sista dagen på hela medicinblocket. Det känns som att jag borde skriva ett inlägg senare om min tid på internmedicin. Det har varit spännande.
Vi hörs!
 
Jag rockar mössan!
 
Grejer som blev körda till second hand idag, älskar att rensa och bli av med
 
Max har lanserat hela FEM nya vegetariska burgare, jag testade den längst fram, BBQ sandwich, stark burgare
 
 Nom nom
 
 

Flyttkaos

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Hur är läget?
Här är det bra men det är lite bökigt med flytt. Just nu är det kaos i min lägenhet och jag flyttar på lördag. Jag har redan börjat packa och har en hel del grejer som ska köras till myrorna el liknande.
Jag la ut soffa och säng ut på blocket och idag blev de sålda så nu sitter jag och väntar på en köpare som ska hämta sängen. Det är kul att flytta men det är en hel del jobb med det.
Det är min sista vecka på njurmedicin och jag har det bra där. Det är trevliga läkare och personal och det är synd att jag inte vill bli medicinare och bo kvar i Värmland för annars trivs jag utmärkt på avdelningen. Idag fick jag följa med på trasplantationsmottagning dit patienter som är njurtransplanterade kommer på regelbundna besök. Det är spännande. Visste ni att man faktiskt kan känna den transplanterade njuren? De lägger den under muskulaturen på magen så den går att känna på. Riktigt coolt!
Nu ska jag duscha och bege mig till pojkvännen aka blivande sambon för här kan man ju inte sova.
See ya!
 
 
Flyttkaos, inte särskilt kul, men det ska bli skönt att byta den här skruttiga lägenheten till en finare en
 
I lördags bjöd fina vännen Anna och hennes Kim på middag, jag fick gosa massor med deras lilla Leo
Det blev sushi från Happy kitchen, mumma
 
 
 
 

Ups and downs

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Jag har en helt vanlig arbetsvecka. Är på njurmedicin som var mitt eget val för sista månaden av min internmedicinplacering. Det är en busy avdelning, långa ronder och ganska så sjuka patienter. Jag har trivts alldeles utmärkt hittills för det är trevliga läkare jag har jobbat med, även övrig personal är schyssta. Och så är ju det här med njuren ganska komplicerat så jag är säker på att jag får med mig ett och annat från min placering.
Den här veckan känns lite tung rent humörsmässigt. Jag vet inte hur ni är, men jag är av den lite mer humöriga typen. Det är inte så att det är snabba skiftningar men ibland känner jag att allt går lite segare, och känns mörkt. Och vissa perioder är det precis tvärtom, man har hur mycket energi som helst och allt känns bra.
Så den här veckan är en sådan då man kan sitta och deppa över ingenting alls. Men jag har klarat det bra så här långt. Som tur är trivs jag på avdelningen jag är på, jag har varit och tränat en gång denna veckan och planerar träning även imorgon. Och så har jag umgåtts med min kille. Är man deppig är det ingen bra idé att sitta hemma och grubbla direkt, man måste sysselsätta sig med något roligare.
 
Det var mitt lilla bidrag till att ge er en mer hel bild av vem jag är, det blir lätt att alla som bloggar verkar ha skitlätta liv. Så är det ju förstås inte, alla har sina ups and downs.
 
Saker på plussidan att se framemot:
Jag flyttar i slutet av månaden. Det ska bli kul med nytt boende, lite nya möbler osv.
Jag ska till Stockholm första helgen i februari, det ser jag framemot.
Det är löning nästa vecka, haha!
 
Ja ni, nu måste jag hämta min tvätt och gå och lägga mig. Imorgon ska vi skriva hem halva avdelningen så det kommer bli full fart.
Tack för att ni läser! Vi hörs snart igen.
 
Deppiga veckor passerar och då kommer roligare tider.....

Min 32-årsdag på Familjen

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Tänkte lägga upp bilder från min födelsedag, jag fyllde hela 32 år 4 januari. Det känns smått overkligt att man helt plötsligt är så vuxen, kronologiskt räknat iaf!
Det var en trevlig dag. Jag och min kille var i GBG, jag fick min present och bakelser av honom på morgonen. Sedan var vi ute och åt middag med mina kompisar på kvällen på en restaurang som heter Familjen. Det var trevligt och jättekul att träffa alla. Dessutom fick jag jättefina presenter, allt var väldigt användbart.
Vi får se var nästa födelsedag firas, just nu vet jag inte ens var vi kommer befinna oss nästa vinter. Den som lever får se.
Ciao!
 
 
 
 
 

Tillbaka på sjukhuset

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Hur är läget? Här är det lugna gatan. Idag jobbade jag för första gången på 2 veckor. Ledigheten var verkligen välbehövd men nu är det helt ok att vara tillbaka på jobbet. Det allra bästa med januari är att jag går inga jourer och jobbar inga helger, utan det är bara jobb vardagar normala tider, hur lyxigt är inte det? Jag är på mitt valfria utbyte på njurmedicin.
Och det är jäkligt skönt att jag har några helger ledigt för jag ska flytta i slutet av månaden. Det är så lustigt för jag flyttade förra året ungefär vid samma tid och nu ska jag flytta igen. Jag ska dessutom bli sambo så det är stort. Igår var vi och köpte en soffa på Mio så nu har vi gjort första köpet till nya lyan, den kommer om 8 veckor men vad gör det?
Jag är tydligen sentimentalt lagd av mig. Och dessa tider på året blir man extra sentimental då man ska göra bokslut. Något som jag tänker på är att jag 2015 blev av med 3 rätt gamla kompisar. Vi umgås helt enkelt inte längre av olika anledningar. De är orsaken till det lika mycket som jag är, så man kan säga att break upsen var ömsesidiga. Det är tråkigt men det är också lite så livet är antar jag. Man växer isär ibland. Nu hoppas jag bara på att hitta några nya bekantskaper under 2016, för bra vänner är det som gör livet roligt.
Jag har bilder från min födelsedag som jag firade i GBG, men de får jag lägga upp en annan gång. Nu ska jag gå och lägga mig tidigt för imorse satt jag och nickade till på morgonronden.
Vi hörs!
 
Jag innan jul, när det var kaos på matsalen på sjukhuset pga julmaten de serverade och vi blev tvungna att bege oss ut och äta lunch.

Nyår

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Nu är vi i Gbg och har haft en jättetrevlig vecka sedan vi kom hit. Vi har hunnit shoppa, umgås med vänner, äta goda middagar och bara vara. Och så har vi firat nyår såklart! Nyårsfirandet var faktiskt rakt igenom lyckat. Vi var 4 st som åt middag på en mysig italiensk restaurang. Det blev 3 rätters. Efter det hann vi till Götaplatsen för 12- slaget. Där samlas massor med folk på nyår och det är underhållning osv. Efter det tog vi oss in på Lounge som är enda klubben jag gillar i Gbg. Det blev verkligen en helkväll, vi var kvar tills de stängde. Vi fick också sällskap av ytterligare ett par vänner där. Alla var glada och vi hade verkligen kul hela kvällen. 
Ni får se några bilder, jag får lägga upp resterande bilder från resan i ett annat inlägg. Och vet ni vad? Idag fyller jag år så vi ska ut med ett gäng kompisar och fira mig! Det ska bli skoj! Vi hörs!