callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Ofattbart!

Kategori: Allmänt

Hej!
Något ofattbart har hänt! Jag är ledig onsdag, torsdag och fredag denna veckan! Det är helt jäkla otroligt, 3 hellediga dagar på läkarprogrammet, jag tror aldrig det har hänt tidigare! Gud vad jag ska njuta! Kommer ändå ha fullt upp, planerar plugg med en kompis onsdag och ev torsdag och sen drar jag och min kille till Stockholm och kryssning på torsdagkvällen, ska bli kul!
Vi hörs!
 
 
Så här glad när jag får 5 lediga dagar på raken!!!!
 
Så här glad kommer jag att se ut när jag festar på båten, bild från Casino Cosmopol i fredags
 

Snabbmat

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Vad har ni för förhållande till snabbmat? Nu är det så att hemmamys och långkok är på modet men någon gång då och då behöver man bara något som går fort att få, som inte kostar skjortan och som någon annan har lagat. Så är det för mig iaf. Själv beror det helt på mitt humör vad jag blir sugen på.
Om jag känner mig riktigt nere/trött/sovit dåligt och ätit dåligt så kan jag bli sugen på en köttbit. Köttbiten är svår att få billigt och snabbt. Här i Göteborg brukade jag förr gå till Bryggeriet på Avenyn som har 2 för 1 på sin meny, och då även allt från grillen. De hade lamm som inte gick av för hackor. Jensens Böfhaus är ett annat bra exempel på en bra, snabb och billig biff i stan. Min egen favorit köttväg måste bli en Sis kebab från Gatuköket vid brunnsparken.Det består av några spett med lammkött som grillas och kostar 89 kr, supergott med ris till. Nam nam....
När man vill äta något snabbt men ändå nyttigt så väljer man definitivt sushi. Det är rena smaker och man får välja så många bitar man vill ha och exakt vilken sort man vill ha. Jag brukar sällan ta fler än 7 bitar dock och mina favvos är lax och avokado. Mitt gamla favvoställe var Spersushi, inte för att deras sushi är så god egentligen utan för att det är centralt och billigt. Nu har jag hittat ett annat ställe som öppnade mittemot supersushi vars sushi faktiskt är godare, bitarna är mindre och råvarorna känns fräschare. Det ligger alltså precis mittemot supersushi men jag vet inte vad det heter.
Sen har vi pizza. Själv äter jag pizza ganska sällan, kanske 5 gånger på ett år. Jag tycker väl rent generellt inte att vanliga pizzor som man kan köpa på vilken pizzeria som helst är särskilt goda. Blir jag sugen på pizza så är det panpizza jag har cravings för. Och det får man bäst på Pizza Hut. Det finns några stycken i stan men jag gillar den i Nordstan, brukar faktiskt inte vara så mycket folk där.
Ja det var mina favoriter när det gäller snabbmat. Kanske inte så himla onyttigt ändå om man äter det bara någon gång emellanåt och då väljer smart.
Vad har ni för favvos?
 
Den berömda Sis kebaben från Brunnsparkens gatukök, glöm inte tzatzikin till!  Supergod!
 
Sushi från det namnlösa sushistället mittemot supersushi i stan, en räddare i nöden
 
 Pizza från Pizza Hut, nam nam..... (bild lånad från nätet)

The edge of love

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har haft en egen kväll och sett en film. Den hette The edge of love med Keira Knightley i  den kvinnliga huvudrollen och även Sienna Miller som kvinnlig biroll. Filmen utspelar sig under andra väldskriget i London och Wales. Poeten Dylan Thomas har en väninna som dessutom är hans ungdomskärlek. Dylan är gift. Han, hans vän och frun möts och börjar bo ihop då paret är utblottade pga poetens skrala inkomster. Väninnan möter en soldat och gifter sig, soldaten sänds ut i krig och kvar blir Dylan, väninnan och frun. Ja ni kan räkna ut resten, det är en triangeldrama om kärlek, vänskap och bedragna makar. Jag tyckte den var snyggt gjort, bra skådespel, fina scener och definitivt en film värd att se. Det är däremot ingen superglad film så se den någon gång när du känner för en lite tyngre film. Jag ger den 7 av 10.
 
 

Hej!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Hur är läget? Jag vill först tacka er som är inne och kollar bloggen fastän jag inte uppdaterar så ofta, tack!
Det har varit full rulle på sistone. I fredags skrev jag barntentan, den gick bra tror jag fast det tar några veckor att få tillbaka resultatet. Sedan var det dags för sjukhusen att höra av sig angående AT (allmäntjänstgöring, jobb som jag hade sökt), jag fick tyvärr ingen intervju. Hade visserligen bara sökt på ett enda ställe. Så nu verkar det bli att vikariera inom psykiatrin här i Göteborg ett tag till efter examen. Jag trivs bra med det så det är inga problem, och Göteborg är ju helt underbart at bo i.
 
I helgen tog jag det väldigt lugnt. Var på pedikyr i lördags som var jätteskönt. Jobbade dock hela 12 timmar på söndagen.
I måndags började en ny kurs, gynekologi och obstetrik (förlossning). Det är spännande. Vi skulle träna på at göra en gynekologisk undersökning på en kvinna och jag var så orolig inför det momentet. Jag gjorde det i tisdags och det gick bra. Hemskt bra upplägg med en proffspatient (som ställer upp för att vi ska kunna lära oss) och en erfaren läkare som lotsade oss nybörjare.
Igår var det eldfest på Heden inför det persiska nyåret som är imorgon. Det var nice, massa folk, det såldes mat osv. Men kallt var det som vanligt.
Jag är supertrött och behöver nog vila upp mig lite, ska passa på nu i helgen, det händer alldeles för mycket i livet, jag har ingen tid för att slappa, haha!
Vi hörs!
P.s jag har varit ganska dålig på att ta bilder på sistone, ska bättra mig.
 
 
T-shirts jag har köpt till en liten söt 5 åring, från H&M
 
Långärmad tröja med tigertryck på ärmarna till hennes 9-åriga storasyster, också från H&M
 

Tenta

Kategori: Allmänt

Haj!
Har tenta imorgon och de senaste veckorna har jag släpat mig igenom tillvaron känns det som. Ska bli himla skönt att skriva den här tentan och bli av med den.
Annars rethosta och heshet nu i över en vecka. Tycker jag förtjänar lite lyx i helgen, så det blir middag och vin ute med vänner imorgon och på lördag ska vi gå på pedikyr. Jobb hela söndagen sen, suck!
Ha det bra så hörs vi snart!
 
 
 

Förkyld

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Just nu är det väl ingen superrolig tid. Tentastress blandat med framtidsstress och söka jobbstress toppat med en härlig förkylning. Yummy! Det är sista veckan på barnkursen (tack och lov) och min motivation har väl inte legat på topp dem senaste veckorna. Nu vill jag faktiskt bara skriva tentan och bli av med den. Ska bli skönt att andas ut i helgen. Dessutom ska AT ansökan vara inne senast på onsdag och fastän jag bara ska söka till ett enda ställe tycker jag att det har tagit tid. Jag har varit förkyld hela helgen och som ni hör är allt lite rörigt just nu.
Ska sätta mig med ett seminarie jag har imorgon. Räknar dagarna till helgen.
Vi hörs!
 
På Tara´s turkiska restaurang på Södra vägen, underbart goda gratinerade musslor till förrätt
 
Mr K
 
Maten, enkel men god
 
Fina blommor jag fick
 
 

Otroligt trött

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag hade jag någon sorts kollaps. Kom hem från plugget och var så oförklarligt trött fastän jag sov helt ok inatt. Var tvungen att lägg mig och sov flera timmar. Hoppas jag inte håller på att bli sjuk.
 
Överlag är jag väldigt trött dessa dagar. Tycker på något konstigt sätt att vårt schema på den här kursen är så kompakt men förmodligen är det jag som är ur form. Vi hoppar runt och ska vara på 100 olika ställen på en enda vecka och det är så tröttsamt. Jus den här veckan är vi på barnkirurgen, så idag hade vi föreläsningar, presenterade varsitt korta fall och sedan fick vi titta in på barnintensivvården. Puh! Det är intressant men jag är på något sätt totalt mätt, jag är trött på att vara student och vill ut och jobba. Men på något sätt ska man klara av den här sista terminen. Nu är det lite mindre än 3 månader kvar till examen, hoppas jag får lite energi någonstans ifrån.
Jag måste ta mig tid att söka några jobb till hösten. Mycket att göra just nu helt enkelt.
Vi hörs kära läsare!
Tjingeling!
 

Besök

Kategori: Allmänt

Hej!
Igår fick jag besök av min mamma och Sebastian. Det var så länge sedan vi sågs, i julas faktiskt. . Imorse var vi på café och åt frukost. Vi hade tänkt Egg and milk på Övre husargatan men väl där var det så crowded så vi fick gå till Ethel´s på Linnégatan som jag iofs gillar också. Det var så god brunch som det alltid är, rekommenderar det starkt till er som inte varit där.
 
Sedan var vi en sväng på Hisingen och tog med Sebbe till Toys r us. Sedan var vi på Lensway med mamma som skulle skaffa nya glasögon, hon köpte ett par skitsnygga. Det är verkligen en optiker som är prisvärd, de har en butik vid centralstationen där man kan göra synundersökning och titta på bågarna och sedan postar de hem brillorna.
Sedan var vi i Nordstan och Sebbe kollade på en utställning med helikoptrar som de hade. Vi tog också en sväng till Fyrgott och köpte godis. Jag är så himla trött nu, brukar kanske inte springa omkring så mycket på helgen i vanliga fall. Men det är förstås kul att träffa mamma och lillebror.
 
Imorgon vill de gå på Universeum och jag får se lite om jag följer med. Fatta vad dyrt det är, 120 kr för barn och 175 för vuxna. Tycker faktiskt det är ganska mycket pengar och mamma blev också förvånad. Det är synd om familjer som inte har så mycket pengar och kan ta sina barn på sådana aktiviteter.
Nu är jag supertrött, ska kanske lägga mig och läsa lite innan jag somnar.
Vi hörs!
 
 
Jag var på bokrean i veckan som gick. Köpte en fransk ordbok till mig och 3 presenter
 
 Sebbe öppnar sin present innehållande boken Mamma Mu läser
 
 Äter mat och ser på film
 
 TOYS R US Backaplan
 

Helikopterutställing Nordstan
 
Me and my mum