callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Randning

Kategori: Läkaryrket

Hej! 

Visste ni att doktorer som jobbar på vårdcentraler är specialister? Alltså så kallade allmänläkare el distriktsläkare. Det är en specialisttjänstgöring på 5 år som leder till specialistbevis i Allmänmedicin. 

Det är det jag håller på med på dagarna. Jag har gjort ungefär 2,5-3 år av det. 

Idag åkte jag till södertälje sjukhus för att påbörja en randning i internmedicin. Under specialisttjänstgöringen är man på sin vårdcentral ungefär 2,5 år och på några andra kliniker 2,5 år. Dem placeringar man har på andra kliniker kallas randningar. Det som är obligatoriskt att vara på är internmedicin med tjänstgöring på akutmottagning, geriatriken med äldre patienter, barn där både öppenvård och barnakuten ingår, gyn och så psykiatri och beroende. 

Jag valde inte att vara på Södertälje sjukhus från början utan hade fått Södersjukhuset för medicinplacering. Plötsligt kom det mail att de hade fått en ledig rad på södertälje förmodligen pga avbokning av annan läkare. Jag hoppade på det direkt. Så nu ska jag vara där t.o.m. augusti. Jag kommer bara få 2 veckors semester men just nu ångrar jag mig inte. Idag fick vi hela förmiddagen till information och introduktion vilket är ovanligt inom läkaryrket. Oftast kommer man till en ny verksamhet och förväntas dyka in direkt i produktionen. Jag är dessutom placerad på Diagnostiskt Centrum i 3 veckor vilket verkar riktigt intressant. Dit skickar vårdcentraler och andra dem patienter där man misstänker en cancersjukdom men inte kan komma på var cancern sitter. 

Ja jag är exalterad inför den här randningen och den här första dagen var givande iaf. Hoppas det fortsätter lika bra. 

Vi hörs! 

(null)

Lunchen intogs på medicinkliniken på Södertälje sjukhus idag 


Sista dagen

Kategori: Allmänt

Hej! 

Idag hade vi vår sista dag på vår 2 veckors period av sparsamhet. Det gick sådär. 

Lillan har behövt en ny cykel och nu hade XXL lite rabatt på cyklar så hon fick en ny cykel för 3600 kr. 

Jag var på gymmet och efteråt ramlade jag in på plantagen. Det var länge sedan jag köpte växter. Jag fastnade för 2 st som fick följa med hem för 140 kr. Jag har velat ha petunior länge och den andra var bara så fin. 

Jag tror det blir bra för oss med återkommande 2 veckors perioder av köpstopp så gott det går. 

Ha nu en fin måndag imorgon så hörs vi! 

(null)Lillan med sin nya cykel 

(null)
Mina nya växter 

(null)
Sticklingen i mitten fick jag faktiskt gratis idag efter att ha erbjudit byte först 

Sparsamma veckorna lider mot sitt slut

Kategori: Vart tog pengarna vägen?

Hej! 

Nu är det bara 1 dag kvar av vår sparsamma 2 veckors period. Jag märker att jag är lite shoppingsugen. Jag hoppas vi kan ta med lite av tänket vi har haft dessa veckor. 

Igår var sambon tvungen att köpa lunch på jobbet för ca 100 kr. Jag köpte en glass till barnet och en flaska vatten till mig själv som vi njöt av ute efter hämtning igår för ca 30 kr. 

Idag handlade jag mat. Det gick på under 500 kr och jag pantade dessutom alla burkar vi hade i bilens bagage vilket genererade 60 kr. 

Vi har handlat väldigt lite mat dessa veckor och ändå har vi fortfarande några rätter vi kan laga med det vi har i kyl och frys. Det som har sparat ytterligare några hundralappar är att vi inte har köpt hämtmat. Vi brukar köpa hämtmat ca 1-2 gånger i veckan. 

Jag tycker dessa veckor har varit inspirerande. 

Vi hörs! 

(null)

Hembakat pizza idag med mycket godsaker på 

Snåla perioden andra veckan

Kategori: Vart tog pengarna vägen?

Hej på er! 

Ni verkar tycka det är kul med mina ekonomiska tankar. Det kan vara så att det sällan snackas privatekonomi och därför är det lite extra kul. 

Den här veckan har också gått bra. Sambon är riktigt duktig och har inte köpt en enda pinal den här veckan. Överlag är han inte den som spontanshoppar. 

Jag köpte inget i måndags. Igår köpte jag en glass på väg hem från jobbet. Jag kände att jag höll på att bli sjuk och tyckte synd om mig själv. 

Idag har jag varit på kurs, första dagen av tre. Kursen hålls på Ersta diakoni som har en jättefin utsikt. 

Efter kursen ramlade jag in på en second hand och köpte 3 pockets för 30 kr. Det var en bok jag läst som jag tyckte mycket om, en bok till mamma och en till dottern. Onödiga köp kanske men jag antar att jag börjar bli lite allmänt shoppingsugen. 

Jag är ändå nöjd med veckan så här långt. 

Nu känner jag mig jättetrött, antagligen har jag ett virus i kroppen som lyckligtvis inte brutit ut ännu. Det blir en tidig kväll i säng. 

Vi hörs snart igen!

(null)

Dagens underbara utsikt 

Ekonomiska funderingar

Kategori: Vart tog pengarna vägen?

Hej! 

Nu har första veckan av vår sparsamma 2 veckors period passerat och jag tror faktiskt vi har spenderat mindre än vanligt. Jag köpte mat idag för ca 500 kr och vi hade lunchgäster som vi bjöd på tacos och fika efteråt. Vår veckohandling brukar gå på ca 1200 kr i vanliga fall så 500 är litet i jämförelse. 

Jag har gått igenom kyl och frys och skrivit matlista för veckan som kommer och tror vi ska klara oss på det vi redan har. 

Idag hämtade jag ett paket på H&M som jag hade beställt för ett tag sedan. Jag måste erkänna att jag ofta beställer barnkläder till dottern på nätet. Senaste halvåret har jag beställt kläder för ca 2500 kr i månaden till henne. Jag handlar nästan bara på H&M och behåller förstås inte allt jag beställer. H&M appen går varm här, jag tycker det är lugnande att bläddra bland barnkläderna innan jag ska sova el bara när jag slappar. 

Något annat som vi gör som ju inte är särskilt ekonomiskt är att vi kan gå i affärer lite som ett tidsfördriv. Vi kan alltså ta en shoppingsdag när vi har tråkigt. Självklart kommer vi hem med saker för en tusenlapp fastän vi egentligen inte behövde något till att börja med. 

Ja det var lite av mina funderingar kring ekonomin och saker vi kanske borde försöka ändra på. 

Nu kör vi en ny sparsam vecka fom imorgon. 

Vi hörs! 

(null)Hoppas man kan lära barnet bra ekonomiskt tänk