callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Helgen

Kategori: Allmänt

Hej!
Helgen har gått superfort. Jag kom hem från Värmland i fredags. Igår var jag och min kompis Mikael och handlade till min födelsedagsfest som kommer snart. Vi köpte bl a en massa vin och en del mat. Det är roligt att förbreda fest men det hör ju inte till vanligheterna att man behöver laga mat till 15 pers så vi får se hur det går.
Idag har jag faktiskt bara varit hemma, bokade en skåpbil till min flytt till Karlstad tillsammans med min kompis Filip som ska hjälpa till med flytten. Jag har lagat lite mat och kollat på en serie.
Jag jobbar imorgon och tisdag och sedan bär det av till Stockholm för att fira Nyår. Det ska bli himla roligt.
Vad har ni för nyårsplaner?
Ha det bra så länge!
 
 
Saker som rör sig i mitt huvud just nu: Nyårsfest i Stockholm, jag behöver iofs inte göra mycket mer än at hoppa på ett plan dit....
 
Att fixa en bra födelsedagsfest bara 3 dagar efter nyår..
 
 Flytten som närmar sig med stormfart
 
 Och att skaffa hund, jag är så sugen även om jag inser att det kommer dröja ett tag innan det är möjligt. (bild lånad från en annons på blocket)
 
 
 
 
 

Jul och mellandagar II

Kategori: Allmänt

Här kommer fortsättningen på bilderna under julen och besöket i Värmland!
 
Man blir aldrig för gammal för klappar
 
Sebastian iförd julklappen från mig, Huvtröja från H&M
 
 Nyfiken på sina klappar
 
 När man är på landet så får man passa på att ta en promenad
 
 Solen var framme under julhelgen i Värmland
 
 Och så fick jag lite läst
 
 Och såg ungefär 10 avsnitt av en serie som heter Hit the floor på HBO
 
Annandagen, på väg mot Karlstad
 
 Ihop med Sebastian
 
 Mitt i city Karlstad
 
Skönt att komma tillbaka till civilisationen
 
 I mammas sällskap
 
 Gott med pizza!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jul och mellandagar

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har haft en väldigt lugn jul hemma hos min mamma. Det var bara jag, mamsen, min lillebror och hans pappa. Idag var vi också på ett litet besök i Karlstad, min blivande stad, gick i några affärer och åt mat på Mitt i city. Jag ser mer och mer framemot att flytta och nu är det inte länge kvar. Det ska bli så spännande! I julklapp fick jag bl a ett presentkort av min mamma på Ikea som kommer komma väl till pass när jag flyttar. Tack mamma!
Nu är jag tillbaka i GBG, ska jobba ett par dagar för att sedan bege mig till Stockholm för att fira Nyår och sedan har jag födelsedagsfest så det är ganska mycket som händer just nu, men bara trevliga saker. Imorgon ska jag handla vin och annat till min fest tänkte jag.
Vi hörs snart igen!  
 
 
 
Fika med Filip på Ahlströms i GBG några dagar innan jul
 
 
Samtliga årets julkort, jag skickade inga själv
 
 Julgranen hos mamma
 
Julafton
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Utgång

Kategori: Allmänt

Hej!
Ännu en fredag, ännu en utgång. Ikväll tog det rekordlång tid att få beställa i baren av någon anledning, vilket resulterade i en inte fullt lika rolig kväll som vi brukar ha, men alla kvällar kan väl inte vara perfekta? Det var iaf en kul kväll, kul att träffa tjejerna, kul att handla inför utgången (nytt linne, ny ögonskugga på bilderna), kul att klä upp sig, sminka sig och känna sig fin jämfört med resten av veckan då man har gått i scrubs (sjukhuskläder).
Nu sova, har en helt ledig och relativt oplanerad lördag imorgon.
P.s Det känns sjukt ovant att ha så många lediga helger som jag har haft på sistone, sjukt skönt!
 
 
Söta Carro
 
 Skål tjejer!
 
Nytt linne och ögonskugga kvällen till ära
 
Moi
 
 Beauty in the dark
 
 
 
 

Teater

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag hade besök av en gammal god vän Linn idag tillsammans med hennes 4 månaders son. Det var mysigt att träffa dem. Man tittar lite annorlunda på sina vänner när man står inför att flytta. Jag har aldrig kollat så mycket på gamla bilder som jag gör nu. Typ vad har jag gjort med den kompisen genom tiderna och så har man facebook så man kan kolla efter. Jag har rent av blivit lite sentimental kan man säga.
Ikväll ska jag gå på teater och se Taretuffe. Känner mig lite kulturell ioma jag var på operan förra veckan. Det är några tjejkompisar som drar med mig idag. Jag har fortsatt ont i ryggen och borde kanske inte sitta på teater i flera timmar men samtidigt är biljetterna bokade och synd att låta det gå åt spillo. Hoppas ryggen håller.
Annars händer det inte mycket. Inte många dagar kvar till jul nu och jag har fortfarande någon julklapp kvar att köpa. Sebastian (min lillebror) har önskat sig kläder som H&M har slut på, jag skulle inte ha visat deras hemsida för honom!
Japp, vi hörs!
 
Jag glömde ta bild på Linn och lilla Ebbot idag, så här får ni en gammal bild på oss i början av utbildningen
 
En härlig utekväll
 
Och ännu en fin festkväll
 
 

Julskinka och arg PT

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Jag var på gymmet igår. Har återigen rätt mycket ont i ryggen och var där för att köra lite kondition plus övningarna jag fick av naprapaten. Så när jag står på löpbandet så står en pt och ett par som hon tränade där och pt:n skrek på dessa två och peppade dem, detta precis bredvid löpbanden. Det såg jobbigt ut och lät jobbigt att lyssna på. De skulle göra squats med massa vikt. Och tjejen hade en imponerade bakdel. Det låg nog en del träningstimmar bakom den ioma hon var smal och vältränad i övrigt.
Och då kom jag att fundera på det, det här modet med enorma rumpor. Visst, man kan tycka det är snyggt (kanske framförallt iögonfallande), men kan vi inte stanna upp och inse att det inte ligger för alla? Vissa har genetiskt sätt stora rumpor, vissa har små. Att få en liten rumpa att växa och bli gigantic är omöjligt, den kan säkert öka något i storlek men inte hur mycket som helst. Det är för mig löjligt att det går mode i hur olika kroppsdelar ska se ut, med tanke på allas olika genetiska förutsättningar. Så antingen kan vi fatta att alla ser olika ut och göra det bästa av det vi är födda med, alltså njuta av den kroppen man är född i och av de bra egenskaper den har el så kan vi haka på moden och försöka få större läppar (restylane sprutor) och större bakar genom att döda oss själva på gymmet. Och i slutändan kommer lilla rumpan fortfarande se liten ut i jämförelse med den där tjejen i musikvideon el Kim Kardashians, för hallå, våra kroppar är från början olika. Jag för mig egen del släppte tanken på att försöka bli något jag inte är utseendemässigt redan någonstans i tonåren. Att andra vuxna kvinnor inte har gjort detsamma är ju beklagligt.
 
Och referengen i Nicki Minajs Anaconda får avsluta detta: My anaconda don't want none unless you don't got buns, hun! Ja du, Nicki kanske inte är känd för att vara seriös, alla killar har inte något man kan kalla en anakonda, och om inte den anakondan vill vara med och leka så får man hitta en annan el?
Lev väl oavsett vad för rumpa ni sitter på!
 
Det här är en enorm rumpa, implantat el inte lär vi inte få reda på men få av oss skulle få en sådan rumpa även om vi så bodde på gymmet 24/7
 
 Drottningen vars senaste låt bara handlar om stora rumpor
 
 
 

Jobbfredag

Kategori: Allmänt

Hej!
Igår gick jag jour, vilket innebar att jag var på jobbet 8.00-23.00. Man blir lite mör och igår var jag faktiskt supertrött. Tur att det inte hände så mycket på kvällen. Exakt så glamouröst kan läkarlivet vara, långa dagar, jobb helger, kvällar och högtider.
Flytten till Värmland börjar närma sig, nu är det lite över en månad kvar bara. Jag väntar fortfarande på lägenhetskontraktet att skriva under. Det är både spännande och nervöst med flytt, tiden här i Göteborg har verkligen varit kul, jag har bott här i 9,5 år, utbildat mig, lärt känna många trevliga människor och haft så många galna upptåg.
Idag var jag hos tandläkaren, på en lördag! Tänderna blev lagade och Nasha blev fattigare. Sen var jag tvungen att gå hem och sova lite till så trött som jag var efter gårdagens arbetspass. På kvällen kom en kompis hit och vi käkade pizza och snackade. Nu ska jag bara ta det lugnt och se en serie, kunde ha gått ut med några vänner men jag är för trött för det. Nästa helg får det bli utgång.
Ja mina vänner, vi hörs!
 
Fredagkväll på jobbet, husjour på Sahlgrenska
 
 Jubeliumskliniken, fint upplyst
 

Min dag

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har jag jobbat. Var faktiskt aningen trött ioma det blev sent på operan igår. Vi har definitivt ett gäng intressanta patienter nu och några som egentligen väntar på ett boende el liknande och är färdigbehandlade. Och så har vi 2 stycken kandidater och en AT-läkare hos oss också. Det är en lustig känsla att helt plötsligt vara den de andra frågar om saker. Jag har nu jobbat inom psykiatrin i sammanlagt 7 månader som underläkare. Det är kul att berätta om det man kan för dem som kommer nya men det är också smått krävande. Så är det på universitetssjukhus, det är alltid nya människor där för att utbilda sig. Vi har det kul ihop iaf vårt lilla gäng just nu.
Imorgon kommer min kollega att vara hemma då han går jour inatt så jag kommer vara enda underläkaren där och det kommer säkert vara några utskrivningssamtal etc. Jag är väldigt nöjd med mitt nuvarande jobb.
 
Efter jobbet träffade jag Johan för lite sushi. han skulle vidare till Lund med tåget. Det var trevligt.
Och sedan köpte jag en stor glass, jag vet, jag borde inte men det gick inte att motstå. Efter jul, när jag har kommit på plats i Karlstad får jag minnsann köra en "gå ner i vikt" period.
Annars är det lugna gatan , går jour imorgonkväll vilket innebär att jag kommer vara på jobbet 8.00-23.00 och jag hoppas på en lugn kväll. Det innebär för mig som jobbar inom psykiatrin att det inte kommer in några jobbiga fall som allvarliga suicidförsök, att ingen av våra inneliggande patienter skär sig, gör sig illa el avviker.
P.s jag har helt plötsligt fått ett sådant sug att skaffa hund. Jag gillade inte ens hundar innan och har aldrig haft en tidigare men nu vill jag verkligen ha en känns det som. Jag tittar lite extra på alla hundar jag ser ute och funderar på vilken ras som skulle passa mig. Jag tror jag ska göra ordentligt med research innan jag slår till, det är ändå ett stort ansvar.
Ok vänner, vi hörs!
 
På väg hem från jobbet, julgransförsäljnig vid Hagakyrkan
 
Tittade in i en bokaffär, varför ska kvinnliga kockar/kokboksförfattare alltid se så sexiga ut? Pasta, urringning och en hög slits!
 
Och de manliga poserar med ett gäng gurkor, hallå el?
 
Johan klämde 16 sushibitar
 
Och jag smällde i mig den här, Mmmm, fast polkasmaken hade så stark mintsmak så man fick ont i munnen så den fick jag kasta.
 
Undrar om jag skulle passa som hundägare?
 
 
 

Kristina från Duvemåla

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var jag ledig. Sov länge, solade, gymmade och sedan gav jag mig ut på stan med min kompis Filip. Vi var på en restaurang som jag varit lite nyfiken på, Göteborgs wok. Jag blev faktiskt trevligt överraskad. Det var en stor buffe fullt med skaldjur, grönsaker och kött och fisk som man kunde plocka ifrån, kocken tillagar sedan det åt en. Relativt billigt också, 169 kr. Jag åt mig mätt på musslor som jag älskar. Nom nom!
Sedan var vi på operan och såg Kristina från Duvemåla. Jag fick det av Filip i examenspresent så han hade köpt biljetterna redan i maj. Nu var de slutsålda. Det var en underbar musikal med fiffig scenografi och skådespelare med mäktiga röster.
Så jag är väldigt nöjd med min lediga onsdag, och nu är det bara 2 dagar kvar av jobbveckan innan det är helg igen, kan det bli bättre?
Vi hörs!
 
God mat på Göteborgs wok, ligger på Västrahamngata. Många sorters skaldjur, kött och fisk, kan rekommendera det!
 
Nom nom!
 
Glad nasha iförd sin jultröja!
 
Filip
 
 På Operan
 
 Väntar på att föreställningen ska börja
 
 När det började var det fullsatt
 
Julpyntat var det också!
 
Under pausen
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredagkväll på Lounge

Kategori: Allmänt

Hej!
Vi var på Lounge i fredags.
 
 
 
 
 
 

Tjabba

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Jag kom precis hem från gymmet. Har på sistone tränat lite udda tider, var där 6.30 i tisdags och annars brukar jag gå efter 20.00. Det är skönt, mindre folk och lugnt. Det är en lyx man har när man bor mitt i stan och knappt 5 min från gymmet. Vi får se hur det blir i Karlstad, SATS där ligger i stan medans jag kommer bo nära sjukhuset.
Jag var ledig igår, hade en semesterdag. Det är verkligen som honung för själen att vara ledig mitt i veckan, onsdag är en perfekt dag, veckan bli så lätt att hantera då. Jag hann gå till frissan som jag inte hunnit på länge, ärligt hur ska man hinna det efter jobbet kl 17? Jag brukar oftast vara hungrig och trött och vill bara hem efter jobbet och min frisör har inte öppet på lördagar. Det var iaf gött att få göra sig lite snygg, det blev toppning av håret, ögonbrynsplock och trådning av ansiktet. Sedan var jag även hos tandläkaren. Det var mindre behagligt, jag har 4 tänder som behöver lagas och det kommer kosta kring 6000, stackars min ekonomi som ska klara av en flytt, tandläkarräkningen och en rad andra saker jag måste köpa/göra!
 
Jag måste bara lyfta fram mina underbart duktiga kollegor inom psykiatrin. Nu är det sjuksköterskorna och skötarna jag tänker på. De som jobbar ute på avdelningar och som stundtals får utstå situationer som kan vara farliga. Som tur är händer det sällan något allvarligt men ibland får personalen ta emot en smäll el liknande. Jag vet inte hur jag skulle hantera det om det hände något och vi läkare har heller ingen ordentlig utbildning i hur man faktiskt gör i sådana situationer. När någon är våldsam på en avdelning är vi väldigt sällan involverade. Så en eloge till dem som faktiskt orkar jobba nära patienter som mår så dåligt så de ibland går bananas.
Nu blir det snart läggdags, helt otroligt att det är fredag imorgon, det blir nog utgång för mig, så håll utkik efter bilder!
Vi hörs!
 
Mitt julgodis hittils. Så himla gott med massa kokossmak. Nu är affärerna fyllda av choklad och godis inför julen, vilken är din favvo?
 
 Blek decembersol
 
 Julgranen på Gustav Adolfs Torg granne med mig
 
 När man har en semesterdag så får man ta en drink, här en blandjuice, Passoa och Malibu, mums!
 
I doktorsskrud
 
 Köpte den här när jag hade glömt vattenflaskan hemma. Blev ännu törstigare av den halvsöta drycken. Rekommenderas därmed ej om du ska träna!