callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Tjejkompis

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu åkte min tjejkompis som var hos mig igår. Vi hade jätteroligt, tog med henne på pedikyr igår och vi pratade och skrattade en hel del under behandlingen. Verkligen ett bra sätt att umgås med tjejkompisar.
 
Sedan var vi ute på Avenyn och åt en sen middag på El Corazon. Sen satt vi på Condecos uteservering (kallt men min kompis ville så gärna) och drack ett glas vin och kollade på alla roliga människor som var ute en fredagkväll.
 
Imorse gick jag ut och köpte en god frukost till oss och så åt vi i lugn och ro. Det var en bra träff helt enkelt efter så lång tid. Det är något visst med gamla vänner, just henne har jag känt sedan vi var 15 el 16 år, vi träffades när vi spelade i samma innebandylag i Arvika. Det känns som 100 år sedan.
 
Nu ska jag plugga lite till seminariet i veckan och sedan ska jag jobba kl 15-21. Det är mycket lediga pass på mitt gamla jobb och jag skulle kunna jobba så mycket jag vill men efter det här passet ska jag ta det lite lugnt för jag ska gå en jour på sjukhuset i veckan också. Sedan måste jag tänka på mitt projektarbete som kommer ha första prioritet i höst.
Vi hörs!
 
 
Goda vänner
 
El Corazon, har goda pizzor
 
Sista gången på en uteservering denna sommaren? Condeco Avenyn
 
Pedikyr med lackning och dekoration
 
 Lördagfrukost
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kärt besök

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag får jag besök av en gammal god vän som jag inte har sett på över 1 år. Det ska bli jättekul att ha henne här. Jag har tänkt att vi kanske ska gå på pedikyr ihop och sedan äta middag ute ikväll.
Nu väntar vi bara på fröken S.
P.s Städat och bakat muffins dagen till ära!
 
 
2 år sedan.

Nya tag

Kategori: Allmänt

Hej!
Det här kommer bli ett lite känslosamt inlägg, bara så ni vet.
Det har varit en ganska krävande tid i livet, jag träffade en person som jag fattade tycke för men som var väldigt olik mig. Vi båda orsakade nog varandra huvudvärk med våra olikheter som tyvärr gjorde att det inte fanns så mycket att bygga på. Detta visste jag redan från början men ibland vill man blunda för fakta för att man tycker om någon.
Ikväll bestämde vi att gå skilda vägar. Det känns skönt att ha tagit det beslutet och även om det kommer bli jobbigt att inte ha kontakt så tror jag att det blir bra. Det värsta jag vet är att sväva i ovetskap om hur man ska ha det, när man definitivt vet att det inte går längre kan man iaf sörja och gå vidare.
Det kommer bli en lite annorlunda höst med projektarbete och inte så mycket schemalagd tid och det kommer definitivt bli en utmaning.
Detta blev som jag sa en känslosamt inlägg men ibland krävs det sådana.
Peace out!
 
 
Botaniska för några veckor sedan när jag var där med kollegor på lunchen
 
Pedikyr innan Nice-resan
 
 
Café Italia vid Eriksberg, the place to be
 
 
 Café Italia ikväll
 
 
 
 
 
 
 
 

Jobbarnatt

Kategori: Allmänt

Hej!
Just nu är jag på jobbet. Jobbar natt och har iaf 2,5 timme framför mig ensam och vaken innan övrig personal dyker upp. Inatt jobbar jag som någon sorts extravak. Det går helt ok även om jag är lite trött, har haft en bok med mig och suttit hos en av våra boenden som jag tycker mycket om. Har man jobbat länge med samma människor så bryr man sig om dem. Sammanlagt har jag jobbat här 5 somrar, många högtider etc. Det är verkligen ett jobb jag har trivts med.
Nu ska jag återvända till mitt vakande.
Hörs!

Livet efter dig av Jojo Moyes

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu var det länge sen jag skrev någon bokrecension. Jag läser fortfarande mycket men har inte hunnit helt enkelt.
 
En bok som jag läste under mysiga omständigheter när vi var i Nice i sommar var Livet efter dig. Den var perfekt att ha med sig på stranden, tåget, flyplatsen etc.
 
Berättelsen är en korsning mellan En oväntad vänskap och En sorts kärlek. En cool och framgångsrik kille som lever till max råkar ut för en olycka och blir förlamad till följd av det. Han är förtvivlad och vill inte leva längre. Hans förmögna familj anställer förutom en sjuksköterska även en extra person som ska hålla honom sällskap och just ge honom livslusten tillbaka och det är där Lou kommer in.
 
Det är lätt att verkligen gilla Lou som är assistenten och huvudpersonen. Hon är originell, mänsklig, klumpig, klär sig galet och har öppna sår från sitt förflutna som inte läkt än.
Det är lätt att ogilla Will alltså den handikappade killen som bara låser ut andra, men så småningom får man även sympati för honom.
 
Detta är för mig framför allt en berättelse om vänskap, att lära sig gilla någon fastän man från början inte alls är vänner. Att leva sig in i en annans situation och få en inblick i en annan männsikas liv som är så olikt ens eget. Att bry sig om någon nästan mer än man bryr sig om sig själv.
Boken har ett lite oväntat slut som är realistiskt och icke klischigt vilket höjer poängen ytterligare.
Ska ni läsa en bok som är gripande, som man sträckläser och sedan kommer ihåg kan jag rekommendera denna. Jag ger den 8 av 10.
Vi hörs!
 
 
 

Jobbarsöndag

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag åkte jag och jobbade ett pass på mitt gamla jobb, ett boende för personer med psykiska sjukdomar. Det var givande, det är det alltid, kul att träffa både dem som bor där och gamla kollegor.
Imorgon sätter skolan igång igen. Det ska bli både kul och jobbigt, stiga upp kl 6.30 har man liksom vant sig av med dem senaste 3 veckorna men det ska nog gå bra. Ska bli skönt att få lite mening och syfte i tillvaron, göra lite nytta så att säga. Jag påbörjar alltså mitt sista år på läkarprogrammet imorgon, så slutet börjar ändå närma sig.
Är trött nu och ska ramla i säng, läsa lite ch sova sen.
Vi hörs!
 
 
Igår
 

Fika, snack och ännu mer snack

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har jag varit mer el mindre ledig.
Har fikat med en kompis och snackat en hel del, pratat med mamma i telefon och sedan pratat med ännu en vän på kvällen. Jag är glad att jag har så många människor kring mig som vill lyssna när jag behöver prata. Tack!
Annars har jag läst några artiklar inför mitt projektarbete och shoppat lite och tom beställt ett par nya glasögon. Det ska bli kul att få dem, har velat ha ett par nya ganska länge.
Nu sitter jag och lyssnar på en psykolog på youtube. Haha, bra kvällsaktivitet! Ska sova snart.
Vi hörs!
 
 
Fika med Ingrid igår
 
 Hembakade körsbärsmuffins
 
 Kvällsfika
 
Fika med Johan idag på Frank´s
 
 
 
 
 
 

Obs........

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Sorry för att jag är så usel på att uppdatera. Hann inte innan resan och sedan har jag varit bortrest i en vecka. Kom hem i söndags.
Resan till Nice var helt underbar, vi hade så kul, såg några nya ställen, åt gott och bara myste. Rivieran levererar verkligen vartenda år, det kan liksom inte bli fel. Jag är helt såld på Nice och detta var tredje året i rad jag var där. Kan rekommendera det till alla som inte varit där.
 
Nu är man mer el mindre tillbaka i vardagen. Skolan har inte riktigt satt igång än men det är meningen att vi ska börja med vårt projektarbete denna veckan. Det är en masteruppsats som ska skrivas under en hel termin, seriösa saker. Jag skriver om suicid hos äldre.
 
Jag ska på bio ikväll med Lisa och se Känn ingen sorg. Ska bli kul!
Får väl försöka skriva lite oftare framöver!
Tack för att ni tittar in trots min glesa uppdatering!
 
 
Spontandans på ett torg i Marseille
 
Vilar fötterna
 
 Häller upp Rosévinet vi fick i välkomstpresent av vår värdinna Francoise
 
 En av mina favvoplatser på jorden Place Massena, Nice
 
Havet, yey!
 
Middag köpt i delikatessdisken, nam!
 
Iordning för att dra till Monaco, här i Francoises trädgård
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Senaste veckan

Kategori: Allmänt

Hej gott folk!
Jag har varit ledig den här veckan. Och vad har jag gjort?
Jag var ledig måndag, softade bara, shoppade lite smått och så, tisdag och onsdag var jag i värmland och igår var jag på pedikyr och umgicks sen och såg på film på kvällen.
Idag väntar jag kärt besök, en kompis som har vart bortrest i ett halv år kommer och hälsar på. Ska bli kul. Och på söndag flyger vi till Frankrike, känns helt overkligt faktiskt. Ska bli kul som fa.....
Jag lovar er lite bilder här i helgen innan Nice-resan, det har ni förtjänat.
Vi hörs då!
 
 
 
 
 

Helg

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Det har varit en kul helg, det känns som att jag har umgåtts med folk 24/7. I fredags var det aw som jag skrev med jobbarkompisarna. I lördags träffade jag en kompis över lunchen men sen blev det så att hon stannade kvar hela dagen, vi lagade mat, såg 2 filmer och bara hängde. Det var skoj. En lugn och fin tjejkväll.
Idag gick jag upp relativt tidigt, la mig i en park nära mig och solade för första gången på länge och sedan tog jag en shoppingrunda i stan. Kom hem med 2 plagg från H&M och ett par nya solglasögon. Jag har överlag småshoppat lite mer än vanligt på sistone, håller ju på att förbreda mig inför resan nästa vecka. Det ska bli så kul.
 
Saker jag ser framemot i Nice är:
 
Handla i delikatessdisken i en jättestor och välsorterad matbutik som ligger nära där vi ska bo. Det gjorde jag nämligen förra sommaren och fixade goda luncher och middagar. Nam nam!
 
Äta frukost på husets innergården, det är faktiskt supermysigt!
 
Köpa en bra vinflaska för halva priset här hemma och bara sitta och dricka vin och snacka nån kväll.
 
Gå i lite affärer, speciellt smycken var rätt mycket av i Nice och inte heller så farligt dyrt.
 
Njuta av atmosfären, värmen, stranden.
 
Äta musslor med pommes frites, nam nam!
 
Listan kan göras ganska lång. Det ska helt enkelt bli underbart.
 
Lite roliga saker har hänt på sistone, jag har återfått kontakten med 2 gamla vänner som jag inte har haft kontakt med på ett tag av olika anledningar. Det är faktiskt jätteroligt, vi har känt varandra länge och det är alltid extra kul med gamla kompisar, man känner varandra väl och har roliga minnen ihop. Jag hoppas att vi alla har lärt oss av våra gamla misstag som ledde till att vi tappade kontakten, jag vill liksom ha mina vänner kvar. Jätteroligt iaf.
 
Nu väntar jag på ett trevligt samtal och sedan ska jag nanna! Skönt att vara ledig.
Vi hörs!
 
 
Ny söt kompis, Mana
 
 
Hon passar tydligen i glasögon med!
 
 
 Sminkad blev man också under tjejkvällen!
 
 
Trädgårdsföreningen idag
 
 
 Frukost på innergården i huset i Nice
 
 
Min söta vän Magdalena som jag var i Nice med förra sommaren
 
 
 Lunch köpt i delikatessdisken
 
 
 Musslor och pommes
 
 
 Vin och ostkväll
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hi!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Igår jobbade jag min sista dag på sjukhuset. Det har varit en bra sommar, jag har lärt mig mycket under mina 7 veckor och blivit säkrare inom min läkarroll. Det känns bra. Jag gillde jobbet och det är mycket möjligt att jag återvänder dit nästa sommar.
 
Efter jobbet var vi på en liten after work på Bitter. Men de har tydligen slutat ha aw så jag fick dra hem och äta sen.
Jag gick och la mig tidigt igår fast somnade ändå inte ordentligt förrän midnatt. Det är mycket oljud på somrarna när man bor så här mitt i stan. Tyvärr!
 
Idag vaknde jag av mig själv, ingen väckarklocka el dylikt. Hur gött är inte det?
Ska träffa en kompis vid lunchtid så får vi se vad vi hittar på.
Det som jag ser framemot nu är att åka till Nice nästa söndag. Jag bestämde mig för det till sist efter många om och men. Kommer bo hos samma franska tant som jag bodde hos förra året. Det kommer bli wonderful, jag älskar verkligen staden.
Bjuder på några bilder från mina tidigare resor dit!
Ha en skön dag i solen!
 
 
Sommaren 2011, Promenade des anglais
 
 
Strosar omkring
 
 
 Monaco
 
 
 Monaco
 
Höjden av lyx? Notera "vardagsrummet" på andra våningen!
 
 
 Stranden i Nice
 
 
Antibes, 2012
 
 
 Nam nam
 
 
 Villefranche
 
 
 Pizza time!
 
 
Efter ett regnfall