callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Jobb?

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu är jag lite pissed!
Aldrig tidigare har jag haft så svårt för att hitta ett jobb.
Just nu är jag ledig från skolan framtill januari och behöver något att göra. Jag har ringt 2 bemanningsföretag i Norge, mitt gamla jobb här i GBG, står på bemanningslistan på sjukhuset och ändå dyker det inte upp något jobb. Fuck!
Nä men det fixar sig nog snart. Mest sugen är jag nog på att åka till Norge och jobba järnet istället för att tjäna lite halvdant här hemma. Sen uppskattas man faktiskt inget vidare på sjukhuset här i stan så det känns så där. Lustigt att man efter 5 år på universitet ska ha så svårt att hitta något att göra.
Annars var jag på spinning idag, spinning puls. Har sällan svettats så mycket. Det var skönt.
Ska snart ut och vara förkläde för en kompis som ska sälja en sak på centralen till en blocketköpare! haha Nä men inget skumt hon ville bara ha lite stöd!
Sedan har jag en söt liten middagsgäst ikväll och vi ska ha lite sleepover här med film osv. Ska bli mysigt!
Hoppas jobbsituationen löser sig snart för annars är livet mumma!
Hörs!
 
Så svettig kan man bli av spinning! ;)

hv

Kategori: Allmänt

Hej!
Just nu har jag hv alltså huvudvärk. Det har varit en lång dag.
Jag sov inte så länge idag så jag var lite småtrött redan när jag gick upp.
Skulle gå på ett bodypump pass men jag bangade. Läste lite och lullade runt lite allmänt innan jag åkte och fikade med en tjejkompis. Hon hade beställt nästa bok vi ska läsa i vår bokklubb så jag fick min bok av henne. Det var som vanligt en trevlig stund att bara sitta ner och snacka.
Efter det åkte jag hem till en annan vän. Vi hade inte setts på många veckor då hon varit på semester. Hennes familj var också på besök och vi pratade en hel del och åt god mat. Kul att hon är hemma igen. 
Nu är jag hemma och astrött.
Ska borsta tänderna och hoppa i säng faktiskt.
Vi hörs!
P.s Det är läskigt hur lätt man kan fylla sina dagar när man inte jobbar/pluggar. Inga problem alls. Men ärligt talat saknar jag att göra något vettigt och lite nytta.  

Lund del 2

Kategori: Allmänt

 
Godaste sushin från Zen
 
Skål!
 
Glad
 
Stadsparken
 
Stadsparken
 
Domkyrkan, den är verkligen massiv!
 
Domkyrkan
 
Johan
 
Universitetsbyggnad
 
Universitetsbibliotek
 
 Simon och jag
 

Lund del1

Kategori: Allmänt

Hej!
Tänkte lägga upp några bilder från min resa till Lund i helgen. Det är en så fin stad och jag längtar dit litegrann redan.
 
Ale stenar utanför Ystad
 
Ale stenar
 
Jag vid havet
 
Fin utsikt
 
Me
 
Älskar havet....
 
Relaxing
 
Ystad
 
God mat

Mat

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har jag inte gjort mycket förutom träning, handlat mat och lagat 2 olika rätter. 
Att storhandla på Hemköp i Nordstan precis vid 17.30 är väl inte supersmart varken ekonomiskt el tidsmässigt men vad gör man när man inte har bil? Jo handlar i närmaste butik som råkar vara dyra Hemköp med 30 minuters köer.
Nu har jag iaf bra mat för ett tag framöver och det blev hela 5 matlådor också. Tror ett bra steg mot att äta nyttigt är att ha sund mat lättillgängligt.
Annars kollade jag på 1,5 timmes framträdande med Magnus Betner ikväll. Killen är seriöst kul.
Nu är det snart dags för sängen.
Vi hörs!  
 
Kycklinggryta med saffran, persian style
 
Pastagratäng med broccoli och tonfisk
 

Måndag

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag är det måndag och jag tänkte påbörja ett litet sundare liv.
Grejen är den att jag blir hemskt stressad när jag har tentor etc och då känner jag inte att jag hinner träna osv. Men nu när jag är ledig några månader tänkte jag passa på att leva lite sundare.
Så idag var jag på spinning på lunchen. Gillar lunchpassen för det är inte lika fullt som på eftermiddagarna och man är pigg och fräsch.
Det var ett bra och som vanligt svettigt pass. Vädret idag i Göteborg är rent ut sagt skit. Så då passade det med ett svettigt pass inomhus.
Just nu lagar jag en persisk kycklinggryta med gurkmeja och saffran och så ris till. Det luktar underbart.
Ska försöka äta sunt, laga maten från scratch och undvika för mycket onödiga kalorier,halvfabrikat och framför allt socker. Tyvärr har jag fastnat för sötsaker på sistone. Nu får det bli detox.
Just kyckling och lax känns som rena bra produkter som dessutom är goda och mättande.
Idag kom en mycket god vän hem från en låååång semester på säkert 9 veckor. Jag har saknat henne och det ska bli så kul att ses. Välkommen hem sötis!
Annars är det inte mycket som står på schemat idag, jag är ine inbokad på något arbetspass på sjuhuset så vi får se vad jag gör av dagen.
Vi hörs!
 
 Svettig efter dagens spinning
 
Fina vännen!

Hemkommen

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu har jag kommit hem från Lund. Vilken vacker stad! Fullt med fina byggnader och bara allmänt pittoreskt. Jag hälsade på 2 goda vänner och hann fika med en 3:de så det var en mycket trevlig resa. Bilder kommer imorgon för nu är jag trött och ska bädda ner mig med Camilla Läckbergs Änglamakerskan som jag köpte för min tågresa hem.
Vi hörs!

Lund!

Kategori: Allmänt

Hej ni!
Idag ska jag åka till Lund. Det ska bli så kul för jag har 3 vänner jag ska träffa där och sen är jag lite nyfiken på staden som verkar mysig. Känner verkligen att jag behöver komma bort lite efter att ha suttit hemma i flera veckor och pluggat.
Innan dess ska jag duscha, diska och packa. Lite segt.....
Igår firade vi min avklarade munta med en kompis. Det var trevligt, mat, bubbel och så såg vi alla 3 avsnitten av Torka aldrig tårar utan handskar. Jag hade sett den innan men inte min polare. För er som inte har sett den än rekommenderar jag verkligen att se den, går på SVTplay ca 20 dagar till.
Jag hinner nog inte skriva när jag är i Lund så i värsta fall hörs vi på söndag!
Hej så länge!
 
Tårta/bakelse måste man ha när man firar!
 
Bubbel måste man ha när man firar.
 
Skåååååååål!
 

YEEES!!!!!!

Kategori: Allmänt

Hejjjjjjjjjjjjjj!
Jag klarade muntan. Jag briljerade på inget sätt och är fortfarande usel på hjärtat. Tur att en endokrinolog var med och att jag var rätt grym på diabetes.
För att bli lite bättre på hjärtat lånade jag en kardiologibok och EKG boken hem från biblioteket. Kan man inte tolka ett EKG så är man tydligen farlig inom sjukvården. Då är jag nog livsfarlig innan jag har satt mig och övat lite.
Det är iaf otroligt skönt att klarat muntan och jag är jättelycklig.
Nu blir det vila lite och ikväll ska jag fira med en kompis.
P.s Såg ni att Princessan Medeleine ska gifta sig i sommar? Världens roligaste pressmeddelandevideo! Tihi????
 
 
Det jag ska göra ikväll för att fira godkänd munta!
 
 Sessan med fästman.
 
 
 

Puh.....

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu är kl över 00.00 på natten och jag har pluggat hela dagen.
Hann med en minipromenad imorse och så var jag och handlade frukt, naturgodis, granatäpplen, drömkakor och energidryck för att orka hålla mig uppe idag. Måste verkligen muta mig själv med sådant, det här plugget är inte det allra roligaste jag har gjort i mina dagar.
Det skulle inte förvåna mig om jag har varit inloggad på facebook 200 gånger idag. Skriver i skytteltrafik med en kompis, skönt att ha någon sorts kontakt med yttervärlden sådana här dagar när man sitter instängd.
Konstigt nog har jag fått många sms just idag av kompisar som vill gå på afterwork, bio och har fester. Det känns som att folk känner på sig att min munta snart är över och jag kan återvända till mitt sociala liv. Kul ska det bli!
Nu ska jag dricka en kopp kaffe (slut på energidrycken) och fortsätta läsa i mina anteckningar. Fortfarande massor kvar att läsa.
Bye!

Last day

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu är det sista dagen innan muntan.
Jag ska gå ut och gå en promenad för att rensa skallen och få lite frisk luft innan dagens sista ryck när det gäller plugget. Somnade inte förrän 4.30 inatt så jag vaknade ganska sent.
En blek sol tittar fram bakom molnen här i Göteborg.
Ha en trevlig dag och vi hörs!

Zzz......

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu har jag pluggat HELA dagen med små pauser för mat,facebook och disk.
Sov dessutom ett par timmar mitt på dagen då texten började dansa framför ögonen på mig.
Idag har jag läst om förmaksflimmer och hjärtinfarkt. Jag har lite svårt för hjärtat och dess sjukdomar. Finner dem lite krångliga och ofta lika varann så man blir förvirrad.
Vad jag skulle behöva är några dagar på en hjärtavdelning helt enkelt.
Efter torsdag och muntan ska jag hitta på roligheter för den här tjejen och den här bloggen behöver definitivt livas upp! See u soon!
 
 
Föredrar ni det anatomiskt  riktiga hjärtat?
 
 
El det här hjärtat?
 

2 Dagar

Kategori: Allmänt

Hej! Nu är det bara 2 dagar kvar till muntan. Igår hade jag verkligen en svacka och fick för mig att jag inte alls skulle klara den och inatt har jag drömt mardrömmar om det. Men idag känns det bättre och jag känner mig rätt taggad. Skönt att det bara är 2 dagar kvar, vill få det gjort. Så idag ska jag bara sitta och läsa. Kanske hinner skriva nytt inlägg ikväll men det är inte säkert. Wish me luck!

Rött,gult,oranget

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har jag mest varit hemma, sitter och läser nu ännu en kväll.
Jag hann iaf med en promenad tidigare idag, var tvungen att insupa höstluften. Det var kallt, höstigt och mulet ute.
Ikväll visas sista avsnittet av "Torka aldrig tårar utan handskar", Kl 21.00 på SVT1. Hoppas ni kollar. Jag ska se den på SVT play sen tänkte jag.
Jag ska åka till Lund i helgen och det ska bli jättekul att hänga med kompisar där och även gå på lite sightseeing. 
Hej så länge!
 
 
 
 
 
 

Pluggtrött

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag är jag bara trött på att plugga. Kom inte igång förrän nu ikväll. Var ute och fikade med en kompis och hennes kille som hörde av sig lite spontant. Nytt café för mig, Espresso House vid Biopalatset. Det var mysigt där med en inglasad innergård.
Idag såg jag en gammal persisk film gjord innan revolutionen i Iran. "Soltane ghalbha", riktig klassiker. (Finns på Youtube.) Saknar Iran, både allt folk vi känner där och även atmosfären. Hoppas vi kan åka dit i December som vi pratat om för nu var det 4 år sen jag var där. 
Nu ska jag läsa vidare.
Bye 
 
Gammal persisk film, Soltane ghalbha med Fardin och Leila Forouhar
 
 
 

Spontanhäng

Kategori: Allmänt

Höstklädd
 
På gott humör även efter en lång resa
 
Pizza Hut
 
Hmmm.............
 
 
 

Julpynt och gatuförvirring

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har jag fått nog av att att sitta hemma. Det är ju så himla tråkigt. Jag gav mig ut på stan en sväng.
Gick in på Åhlens för att kolla på smycken men gissa vad jag såg! Muggar och assietter som jag hade kollat in nu på rea. Älskar när sånt händer. 
På Åhlens har de redan julgrejerna framme. Det är 20:de Oktober folk, har vi verkligen så bråttom? Det är mysigt med jul men risken är att man blir lite mätt på det redan innan julafton!
På väg tillbaka gick jag förbi några turister från skåne. (De pratade skånska.) De pratade om att de hade varit på Avenyn. Men skulle man shoppa så skulle man göra det i Nordstan och det är ju inte Avenyn! Rätt som det var kommer en av dem fram till mig och frågar om de nu är på Avenyn. Vi var på Östra hamngatan så jag sa det.
Det är ju lite konstigt att Avenyn helt plötsligt byter namn och blir Östra hamngatan. Jag förstår deras förvirring. Jag måste erkänna att jag inte visste exakt var namnbytet sker. Jag trodde det var i höjd med Handelsbanken men nu efter lite googlande så tror jag att det sker i höjd med Kungsportsplatsen.
Nu är jag hemma en sväng och tänkte diska innan jag möter min kompis som har varit utomlands. Tänkte agera välkomstkommitté på Centralen. 
 På torsdag har jag min munta och blir förhoppningsvis fri från plugget ett tag framöver. Det ser jag fram emot.
Ha det och vi hörs!
 
Julpynt redan!
 
Mina nya turkosa!
 

Inlåst

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har jag inte så mycket att skriva. Har varit hemma hela dagen och pluggat. Är färdig med stroke och ska börja med något nytt nu. Det är fortfarande ganska mycket kvar men jag pluggar på så det borde gå fint.
I matpauserna ser jag på en serie som jag gillar. Den heter In Treatment. Handlar om en terapeut som har terapisessioner med sina olika patienter som man får följa under några veckor. Jag älskar terapi, alla vuxna borde gå i terapi någon gång under livet, det gör en gott.
Nu ska jag fortsätta med mitt men först lyssna på lite musik.
Bye!
 
 
Terapeuten Paul. Mysig gubbe!
 
 
 

Fifty shades....

Kategori: Allmänt

Hej ni!
Hur är läget i stugan? Här är det finfint! Har precis haft ett första möte i vår lilla nybildade bokklubb. Vi är 3 tjejer och det var faktiskt kul. Blev mat, fika, lite vin och ganska mycket snack både om boken vi hade läst och lite rent allmänt.
Fifty shades of Grey alltså! Vilken bok! Man kan prata om den ganska länge. Hela trilogin har ju blivit känd och det känns som om det pratas om den överallt, TV, radio etc.
Vi i vår klubb gav den iaf en 7:a av 10 vilket jag tycker är ett bra betyg. Vi tyckte den hade  både starka och svaga sidor men överlag var vi positiva.
Jag tycker definitivt att Fifty shades of grey och även dem 2 andra böckerna i trilogin är värda att läsa. Vi kom dessutom fram till att de är bra om man vill krydda sitt sexliv lite och vem vill inte det? Medan jag läste dem tyckte jag att all uppmärksamhet kring dem var lite oförtjänt men efter att sista boken var slut saknade jag att få läsa om Anastasia och Christian. Blev själv lite förvånad.
Det kan faktiskt hända att jag läser dem på svenska längre fram (vi läste dem på engelska den här gången) för jag är rätt nyfiken på översättningen.
Annars har dagen gått i stressens tecken för mig. Jag hatar nämligen att städa och därmed städar jag bara när jag ska få besök.
Så idag har jag städat badrummet och tom gått igenom badrummsskåpet, sorterat ut gamla mediciner och bara röjt. Tvättade även några maskiner och var och handlade mat och lagade en enkel potatis och purjolökssoppa. Till efterrätt hade vi en fryst almondytårta med daim så det hela var väldigt opretentiöst. Men det var tillräckligt för att få mig att stressa runt som en nackad höna. 
Jag gillar tanken på att vi kommer ha bokträffar med jämna mellanrum framöver.
Nu ska jag faktiskt lägga mig och läsa lite, har druckit vin och känner mig lite tipsy så jag orkar inte göra något annat.
Ha det gött och vi hörs!
 
 
 

Table for one!

Kategori: Allmänt

Hej och hå!
Nu var det dags att sätta sig och blogga igen. :) Jag har längtat hela dagen men haft mycket att göra.
Idag har jag varit helt slut. Sov länge men har ändå känt mig trött, frusen och hungrig hela dagen. Var tvungen att sova ett par timmar på eftermiddagen, så trött var jag. Kanske bara ovan att jobba?
Jag var iaf på universitetet och lämnade in kursansökan till nästa termin.
Sedan lunchade jag på Jensen´s Böfhaus alldeles på egen hand. Det är lite vuxet att gå ut och äta lunch själv. Det var jag och några äldre herrar som var ute själva. Haha! Jag hade med mig en bok som jag läste när jag väntade på maten och det gick hur bra som helst. :)
Resten av dagen har jag pluggat. Ämnet är Stroke och jag blir ibland själv förvånad vilket medicinskt språk man använder utan att reflektera över det ens. Idag skrev jag tex " LP om misstänkt subarach som ej syns på DT". Den meningen hade ju varit helt obegriplig för mig för 4 år sedan.Mysigt att man har kommit in i det såpass. :)
Idag har jag suttit och saknat folk rent allmänt. Saknade mamma helt plötsligt. Hon ringer varje dag och det är inte alltid jag orkar vara superpratig men ikväll saknade jag henne. Ringde henne men då hade hon gått och lagt sig så jag pratade med Johan bara. :( Det hade varit mysigt med en resa ihop snart så man får umgås lite med mamsen. Vi får se!
Sen saknade jag en kompis som är i Iran på semester. Henne ringde jag och pratade med iaf. Jättemysigt. :)
Sen saknade jag ett ex och det som var bra med honom och små gulliga saker han brukade göra. Puh, jobbigt!
Så sammanfattningsvis har jag frusit och varit hungrig hela dagen och saknat folk.
Nä men jag har det faktiskt ganska bra ändå! :)
På tal om att gå ut och äta lunch själv så är det en sak som har stört mig lite på sistone.
Har hört av ganska många inklusive singlar att "Det är så tråkigt att laga mat till sig själv bara, man orkar ju inte."
Bullshit tänker jag! Vadå tråkigt? Speciellt om man är singel får man tycka det är ok att laga mat till sig själv annars svälter man ihjäl el? Överlag är det bra att kunna klara sig själv. Klart man kan göra saker på egen hand, annars blir man sjukt beroende av andra. Och det är ju inte så kul att bli ihop med nån bara för att man inte gillar att sova själv, äta själv osv! Tror man kan bli en bra partner först när man har lärt sig klara sig själv ensam och kunna trivas med det. Så det så! Jag lagar iaf all möjlig mat till mig själv och tycker det är roligt att laga maten men framför allt att äta den! :D
 
Jensen´s Böfhaus vid Brunnsparken. Rekommenderas! Fram till 16.00 kostar lunchbiff el kyckling 49 kr. Helt ok restaurang. :)
 
 

Systerskap och värda varenda krona

Kategori: Allmänt

Hej kära läsare!
Jag kom precis hem efter ett kvällspass på sjukhuset. Det var första gången jag gick själv som undersköterska och det gick hyfsat även om man känner sig helt vilse och måste fråga 1000 frågor.
När jag var på sjukhuset tänkte jag på en sak. De allra flesta sjuksköterskor och undersköterskor är ju kvinnor. Och på rasterna blir det sådan trevlig stämning ibland. Ett gäng tjejer och tanter som sitter och pratar om livet i allmänhet. Idag tex avhandlade vi ämnet "Att skaffa barn". Någon tyckte det var mysigt och någon tyckte det var förfärligt men vi hade iaf en trevlig stund. Det kallar jag för systerskap. Kvinnor som jobbar sida vid sida inom ett ansträngande yrke som går ut på att ta hand om riktigt sjuka och ofta gamla människor och som sedan kan sätta sig och dela med sig av sina erfarenheter både privat och professionellt under en matpaus. I like! Utöver vården av sina patienter handskas de dessutom med personalbrist, brist på platser till patienter och en och annan gång totalt omöjliga anhöriga. 
Jag har ju inte jobbat som läkare än men av det jag har sett är stämningen annorlunda där. Vi får se, det kanske är mysigt på läkarnas luncher med, vem vet?
Överlag så älskar jag tillfällen då tjejer umgås. Det är så mysigt. Älskar att ha tjejkvällar och nu ska vi starta vår egna bokklubb, mys! :)
Jag känner kanske så eftersom jag inte har några systrar, mamma bor en bit härifrån och det är inte så ofta vi tjejkompisar träffas i grupp.
Det andra jag tänkte skriva är att vårdpersonal verkligen förtjänar varenda krona de tjänar. Det är ju skamligt att just undersköterskejobbet är så dåligt betalt tex. 17800 kr har en undersköterska i grundlön på mitt sjukhus, det är ju ett skämt. Så heder till de som tar hand om våra gamla och sjuka.
Nu ska jag typ duscha och sedan läsa lite och sova sen.  
Ha det toppen! :)
 
 
Me, på sjukhuset! :)

Jobb

Kategori: Allmänt

Hej kära bloggisar!
Hur är det med er denna oktobermorgon? Med mig är det fint. Det har hänt 2 små mirakel idag.
1- Jag vaknade kl 8.00! För mig som lagt mig supersent på sistone och gått upp vid lunchtid är detta en stor progress. :)
2- När jag vaknade såg jag att jag hade fått sms från bemanningen så nu ska jag jobba ikväll. Det har ju varit så tunnsått med jobb. Det är första dagen jag ska jobba på sjukhuset som undersköterska på egen hand för innan har jag bara gått bredvid. Men jag tror det kommer gå bra. :)
Nu ska jag sätta mig och plugga lite innan jag ska bege mig till jobbet.
Ska försöka ta en bild till er i mina scrubs sen! :)
Ha en fin tisadg!

Trött

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu är jag rejält trött men vad gör man inte för sin blogg? Ju man sätter sig och skriver oavsett om man är trött el ej!
Jag har haft en bra dag. Natten var dock inte så bra, lyckades inte somna förrän 5.00.
Idag lunchade jag med en gammal bekant. Han är läkare och jobbar i Norge. Det var skittrevligt, vi snackade om resor, jobb och utbildning. Lunch på Jensen´s Böfhaus och fika på Soho. Bra start på dagen.
Sedan har jag pluggat mest, fast i min egna snigelfart. Hihi! Pluggade på stroke idag och har dessutom varit för trött för att vara arg! Underbart vad?
Jag ringde till 2 ställen i Norge och frågade om jobb. De lät dock inte överpositiva för det är mycket lättare att få jobb på sommaren än i november liksom. Men sådant löser sig alltid har jag lärt mig genom livet så no worries!
Nu ska jag ta med mig den fina rosa internmedicinboken till sängen, lägga mig och läsa lite så kanske jag somnar någon gång innan 5.00 inatt.
Vi hörs mina bloggisar!
 
Devil´s cake på Soho, mumsigt! Fast den är tom för mycket att dela på 2!
 
Älskar att de gör kurslitteratur i glada färger. :)

Anger management?

Kategori: Allmänt

 
Hej ni! Hur står det till? Tänkte bara berätta en sak jag har tänkt på. Jag går runt och omkring och är ARG
 
Vet inte om det är överskottsenergi som jag tolkar som ilska el om jag verkligen är arg. Det är otypiskt mig att vara ilsken. Jag kan vara ledsen, hängig, kanske sur men sällan arg. Men nu går jag alltså på stan och irriterar mig på folk lite allmänt, väntar på att någon ska göra nåt dumt så jag kan skälla ut dem och har lätt för att hamna i diskussioner med vänner etc. Det känns bara som att min toleransgräns för omvärlden har sjunkit lite. Hmmm, det bådar ju inte gott.
Jag har mer el mindre varit hemma i 1,5 månad nu. Det kanske förklarar saken. Har man mycket tid så hinner man sitta och tänka på oförrätter och bli förgrymmad. Dessutom så behöver man inte kompromissa med andra och stå ut med folks mindre trevliga sidor när man sitter själv hemma. Jag kanske har tappat bort mitt tålamod helt enkelt. 
Fast sen tänker jag lite ilska är förstås inte dumt. Jag tror det är bra att ta upp sina issues med folk istället för att gå runt och omkring och känna sig orättvist behandlad utan att våga säga till. Jag känner en person som ofta berättar för mig om bekanta som har sagt saker till henne som har sårat henne, men att hon aldrig i  just den stunden kommer på något bra svar. Hon kan alltså tänka på detta i flera dagar efteråt och vara irriterad men då är det liksom redan för sent. Jag tror många av oss känner igen oss i det. Jag tycker att man ska våga säga ifrån och visa folk sin indignation när de träder över gränsen. Det är ingen idé att gå runt och omkring och känna sig orättvist behandlad men inte våga säga ifrån. Så lite fire och sting kanske inte är fel? Så länge man inte ger sig i fight med allt och alla och skaffar sig massor med ovänner förstås.( Vilket olyckligtvis är precis vad jag har lust till just nu, helatiden!)
Jag hoppas iaf att lite av den här ilskan försvinner snart. Jag behöver nog bara börja jobba hårt och träna lite oftare så jag gör av med lite energi.
Nu vet ni kära läsare, akta er om ni ser mig på stan, säg inget dumt för I may backfire! ;P
Ha det gött!
 
 
Vet inte alls om detta stämmer.........
 
 
 
 

Söndag

Kategori: Allmänt

Hej kära bloggisar!
Hur är det med er idag? Med mig är det bara bra. Har haft en helt ok helg.
Igår var jag hemma hos ett par vänner på ost och vinkväll. Det var nice. Alltid kul att bara sitta och snacka. Det blev bara vitt vin för min del eftersom jag gillar det bäst. Jag var lite grälsjuk men mina kära vänner hanterade mig galant. :P  
Idag vaknade jag, åt en god frukost och sedan har jag pluggat lite. Nåt väldigt bra var att jag äntligen tog mig till gymmet idag, efter 3 veckors träningsuppehåll som började med att jag var förkyld och hostig. Det var riktigt skönt att dra iväg på ett svettigt spinningspass. Jag är så bortskämd som har SATS kompassen ca 5 min promenadväg från mig. :) Träffade dessutom en gammal klasskompis och hennes polare där vilket var kul ioma vi inte setts på länge. Det är faktiskt ofta man träffar folk man känner just på gymmet.
Nu är jag hemma igen, har ätit och sitter och pluggar vidare. Känner mig rätt duktig samtidigt som jag nog måste lägga på ett kol för att bli färdig med allt i tid. Men humöret är gott och det är egentligen A och O för att jag ska orka plugga.
Till veckan ska jag och 2 tjejkompisar ha vårt första bokklubbsmöte. Att starta en bokklubb har varit något jag länge velat göra. Det ska bli så kul att förverkliga det. Det blir ett bra tillfälle att träffa sina vänner och att dessutom få diskutera det man har läst. :)
Nu fryser jag lite. Är nyduschad med fuktigt hår och hösten är ju verkligen här med sin kyla. Ska göra mig en kopp te och fortsätta mitt pluggiplugg.
Vi hörs snart igen! ;) 
 
 
Jag och min kompis Johan
 
Johan X 2+ Jag och Manda
 
Där vet jag inte vad som hände! :D
 
Gillar tavlan
 
 
 

Shitty night

Kategori: Allmänt

Hej kära läsare!
Hur är det med er? Jag är TRÖTT. Lyckades inte somna förrän 8.30 imorse. :S Det är ju helknäppt. Gick och la mig men ingen sömn så jag gick upp igen och surfade lite. Hittade iofs en hel del roliga saker som diverse ICA reklamer och olika bloggar och Vanita i lyxfällan men idag är jag trött. För er som inte vet det så äger jag ingen TV. Jag vet det är lite udda. Men är man student och surfar så mycket som jag gör så hinner man liksom inte dessutom kolla på TV. Jag saknar det ibland och borde kanske skaffa en men risken är att jag skulle bli sittandes framför tv:n hela dagen. (Älskar komediserier, kan sitta klistrad i flera timmar!)
Jag behöver egentligen ine göra så mycket förrän ikväll. Sjukhuset hade förstås messat om jobb imorgon men då jag sov hade nån annan tackat ja till passet. Det kryllar verkligen inte av jobb på dem avdelningar jag har gått bredvid på.
Min plan för dagen är att sätta mig och läsa lite, kom ju så otroligt bra igång med plugget igår så idag kan jag kanske bara sittta och slöläsa lite. Är sjukt sugen på brunch en sån här trött dag men då jag endast har ca 1000 kr kvar denna månaden ska jag göra mig äggmackor här hemma istället. vem säger att jag inte kan vara ekonomisk? :P
Ha en fin dag nu allihop! :)
P.S Kan ni inte göra mig en bamsetjänst och lämna en kommentar? Sen jag startade bloggen har jag fått EN ENDA sådan, det är ju lite fattigt. :( Hade varit superkul att veta vilka ni som läser min nystartade blogg är. :)
 
 
 

Nöjd

Kategori: Allmänt

Jag är nöjd med kvällens plugginsats. Medan diabetes tog mig 1 månad! att gå igenom så har jag nästan gjort färdigt KOL på en kväll. Antingen är diabetes dödligt tråkig el så ökar min pluggmotivation i takt med att muntan närmar sig. Oavsett är jag nöjd. Jag ska klara den här muntan så jag kan njuta av min frihet sedan i november och december. :) Jag har 13 ämnen och 12 dagar kvar dock så det börjar bli bråttom. Skulle behöva jobba någon dag om de hör av sig från sjukhuset men jag får väl hoppas på att de inte gör det. ;)
Det är viktigt att försöka känna sig nöjd när man varit duktig. Tror det är en äkta läkarstudentfälla annars, att alltid jaga sin egen svans och känna att man inte gjort tillräckligt och att alltid ha tonvis kvar att plugga oavsett hur hårt man har jobbat.
Nu ska jag bädda ner mig med min bok Fifty shades freed. Jag är snart färdig med den och ska då börja med en bok av Mons Kallentoft som är en favoritförfattare. Har lånat hans debutroman Pesetas som jag tänkte läsa.
Ha det gott så hörs vi! :) 
 
 
 
 
 

Hosta, slem och död!

Kategori: Allmänt

Hej hej hej! :D
Idag är jag på gott humör no obvious reason.
Har duschat, diskat och varit och handlat och lagat världens godaste vitkålsoppa. Det finns ju inget som är så helylle som hemlagad soppa så här på hösten! Mums! :)
Receptet får ni här. http://www.kokaihop.se/recept/mustig-vitkalssoppa-med-kottfars Jag freestylade dock och hade i bara lök, vitkål, köttfärs. Blev super. :)
Rubriken ska jag förklara. Efter att ha legat i sängen och stirrat in i väggen ett bra tag nu så kom jag äntligen igång med plugget ikväll. Det är verkligen som födsloarbete för mig att komma igång. Smärtsamt och utdraget! Men ikväll går det bra och ämnet är KOL alltså kronisk obstruktiv lungsjukdom som många rökare får och som man slutligen kan dö av. Ingen rolig historia med andra ord. Och då kom jag att tänka på en föreläsare vi hade som var lungläkare och som sa att hans specialitet gich ut på hosta, slem och döden! Tyckte det var en hemskt deprimerande beskrivning och nu är det väl ingen av oss som vill bli just lungläkare! haha
Nu ska jag bege mig tillbaka till mina böcker. Kommer kompensera denna hemmasittar/pluggfredag med ost och vinkväll hos några vänner imorgon. :)
Ta hand om er och sluta om ni röker, it´s gonna kill u! :S
 
 

My week with Marilyn

Kategori: Allmänt

Hej!
Tyckte den var fascinerande och Michelle Williams var precis rätt för rollen. Hon är precis så fragil och ömtålig som Marilyn tordes vara. Jag läste boken Blonde http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9100580910 för ett tag sen som också handlar om Marilyns liv. Fascinerande även den. Undrar vad det är som gör en person till en stjärna som inte glöms bort även efter många år?
Ja iaf en sevärd film som jag kan rekommendera! :)
 
 

Frissan,sushi,Cos

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag hade jag tid hos min frisör för att fixa ögonbrynen och mitt face. Nåt som vi iranier kallar för "band va abroo" betyder ungefär "tråd och ögonbryn". Alltså förutom att plocka ögonbrynen tar man bort allt småhår i ansiktet med en tråd.http://www.youtube.com/watch?v=MYJytHke02o&feature=fvwrel Gör asont (fast jag har hög smärttröskel) men man blir fin efteråt. :)
Efter det var jag och Johan som kom med tåget från Lund och åt sushi. Alltid gott. Sen ville han gå och kolla på lite kläder och jag hängde med. Vi var i en butik som heter Cos, ganska nyöppnad butik vid kungsportsplatsen där det låg en bio förr. Jag tyckte inte det var så mycket att hänga i julgranen, ganska dyrt med mycket neutrala färger. Lite tråkig helt enkelt. Och rätt som det var hittade Johan inget där heller. Sen var vi till Åhlens och deras herravdelning. Det var kul, jag gillar att vara smakråd och att bara vandra i affärer är ju avslappnande. :)
Nu är jag hemma och ska snart börja kvällens pluggpass. Är på lite bättre humör idag och hoppas det håller i sig.
 
Bilder på Cos
 
 

Självömkan

Kategori: Allmänt

Hej igen!
Just nu tycker jag lite synd om mig själv. Jag vet att folk har större problem här i världen men just nu känns den här kommande muntan ganska jobbig. Jag har haft ca 2 månader på mig att plugga men som vanligt har jag lämnat det mesta till sista veckorna. Det är så jag alltid har funkat. :( Fuck......
Ämnet känns tradigt och jag har inget emot att sitta och läsa men att sammanfatta skiten tar SÅDAN TID och är dödstråkigt. Ja, det är riktigt jävla synd om mig faktikst. Puh!
 
 
Nu byter vi ämne innan det här blir alltför deppigt. Jag hade mellanmjölk hemma och skulle göra en kopp varm choklad ikväll, och jösses vad fet mjölken kändes mot läpparna. Att kakaon var slut och jag fick dricka mjölk med bara socker i gjorde inte saken bättre. Jag har ärligt talat ogillat mjölk sen jag var liten, varm choklad är det enda mjölk duger till och även till gröt förstås.
 
 
När jag satt på spårvagnen idag tänkte jag på några ställen här i Göteborg som jag har hört talas om men aldrig besökt. Dessa ställen gäckar mig känns det som, de har en förbannelse över sig så jag aldrig kan besöka dem. Här kommer en lista:
 
Avalon- alltså hotellet. Enda gången jag försökte gå dit var dock någon gång runt 4.00 tiden en lördagnatt efter en blöt kväll och jag var ju så sugen på att bada i deras bassäng! Det var förstås stängt och inte en chans att man får bada där om man inte bor där! :P
 
 
Manana- vet inte hur man gör ett sådant spanskt n med hatt på! Hur som helst, jag har varit där och försökt få ett bord säkert 4 gånger och oavsett när man är där, en regning måndag el tidig fredag så är det alltid fullsatt. De måste ha jäkligt god mat el ett tomt rykte, don´t know ioma de aldrig ger mig ett bord! :P
 
 
 
Hagabadet- dit har jag faktiskt aldrig ens försökt gå, kollat runt på deras sida dock och vill jättegärna dit och få någon behandling någon gång. Jag får sitta och vänta på en större summa pengar först ioma det är rätt dyrt där.
 
 
 
Café Guldhedstornet- dit drog vi faktiskt med några vänner en gång men det var förstås stängt. Det ligger lite off och jag är aldrig i trakterna men det hade varit mysigt att prova.
 
 
 
Det får bli mitt nyårslöfte, äh nä gammelårslöfte (alltså att göra innan det här året tar slut) att iaf besöka ett par av dessa ställen. Hur svårt kan det vara?
Nu har jag tjatat hål i huvet på er!
Ha det bra och vi hörs!

Slottskogen

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Hur är det med er? Här är det bra. Idag har jag promenerat till Slottskogen och njutit av det soliga (men kalla) vädret här i Göteborg. Hösten är så fin.
När jag kom tillbaka till stan gick jag in på H&M för att köpa några enkla hårsnoddar, men jag fastnade där och testade lite kläder. Köpte dock bara 2 par strumpbyxor och mina snoddar till slut.
Sedan gick jag och handlade lite mat och nu är jag hemma igen.
Ikväll blir det att plugga och göra en sallad för att väga upp den feta baugetten från igår! :P
Lägger upp några bilder från min promenad och så lite goda höstfrukter, mandariner och granatäpple. Jag älskar granatäpple och äter det som det är men det är jättegott även i sallader och jag har sett cheese cake med granatäppelkärnor på toppen, såg jättefin ut!
Ha en fin kväll nu! :)
 
 

Nattligt inlägg

Kategori: Allmänt

Hej kära läsare! Kl är 2.00 och jag tänkte skriva ett "mitt i natten inlägg". :)
Nu på kvällen/natten har jag mest surfat men även småpluggat lite. Ämnet är diabetes. Stora ord som hyperosmolärt hyperglykemiskt syndrom har avhandlats. En sak är iaf säker, vi läkarstudenter har bra minne för konstiga namn och ord. Det finns inte så många ord med X och Z i nån annan stans än i läkemedelsvärlden.
Det har varit mycket snack om framtida jobb etc bland mina vänner. Nästa sommar får vi jobba som underläkare eftersom vi då läst 9 terminer. Ett år efter det är det dags för AT. (Allmäntjänstgöring som alla läkare måste göra efter examen för att få sin leg)
Jag är inte av den sorten som planerar saker jättelångt i förväg. Men allt prat har påverkat mig och just underläkartjänsten för sommaren är det dags att söka nu. (Jag vet, redan i oktober, sjukt överdrivet) Jag gick och tänkte på det och kände bara spontant hur mycket jag längtar bort. Jag älskar Göteborg verkligen, det gör jag. Men samtidigt är jag en sådan människa som behöver flytta på mig och se något nytt då och då.  Med det sagt så vore det kanske inte så fel att göra AT någon annan stans än Göteborg. Dessutom slipper man vicka i all oändlighet innan man får en tjänst vilket man ofta får göra i storstäderna. Mitt enda problem är att jag är lite allergisk mot småstäder. :S Jag får så tråkigt så jag klättrar på väggarna. Inte ens Göteborg är särskilt stort. Så jag vet inte hur det kommer gå med mig i en mindre stad. Jag har på sistone tänkt litegrann på Stockholm. Tänk alla mysiga museer, alla nya ställen att festa på, alla nya caféer och restauranger att upptäcka. Problemet med stockholm är att det är så svårt att hitta bostad och att få en AT tjänst där är ännu svårare än här i Göteborg.  Men jag skulle definitivt kunna tänka mig att bo i Stockholm ett tag under någon period av mitt liv iaf. Halmstad är kanske mysigt för AT? De har ändå Tylösand! ;)
Men just nu är underläkartjänst inför sommaren det som står på tapeten. Jag lutar åt att göra det någon annanstans än i Göteborg. Det var tex ändå en upplevelse att jobba i Norge i somras.
Termin 10 alltså nästa höst ska vi skriva examensarbete en hel termin. Jag har länge tänkt på att jag vill åka till Indien för arbetet. Måste dock få tummen ur snart och kontakta kursansvarig person för allt som måste göras innan man kan åka iväg. Oj vad jag är ovan att planera saker så långt fram i tiden. Men det är väl dags att lära sig om man inte vill sitta där sen och få världens tråkigaste projektarbete el sommarjobb bara för att man inte var ute i tid.
Det var alla funderinagr jag har kring mina studier/framtida jobb.
Annars känner jag mig jättesugen på att gå på konstmuseet och kolla på alla fina tavlor som hänger där. Ska försöka göra det nu i veckan. Har tyvärr inte fått något jobb och är helledig än så länge.
Imorgon ska jag till Lindholmen och luncha med en kompis som jobbar där. Han ska åka på ännu en av sina resor så jag tänkte träffa honom innan han åker. :)
Nu ska jag läsa lite i min bok som heter Fifty shades freed, tredje boken i trilogin Fifty shades of Grey. (Femtio nyanser av honom på svenska).
Hoppas ni inte blev alltför snurriga av mitt snurriga inlägg! ;)
Sov gott nu så hörs vi! :)
 
 
 

Fika och KTB

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit på Kurs och tidningsbiblioteket en sväng och pluggat lite. Det är fint där och det sitter alltid mycket folk där. Bra pluggmiljö helt enkelt.
 
Var på Café Dali innan och åt lite. Det var mysigt och hon ägaren var hur snäll som helst och gjorde mig en baugette med 2 olika fyllningar när jag inte kunde bestämma mig. :) Deras baugetter är så stora så man omöjligen kan äta en hel, jag fick resten med mig hem. Ska komma ihåg att köpa bara en halv nästa gång.
 
 
Nu är jag hemma och chattar med en jättebra kompis som är i Iran på semester just nu. Det är alldeles för ofta man får vara ifrån sina vänner. Många som flyttar i vår ålder osv. Men hon kommer iaf hem snart. :) 
Jag ska plugga lite mer ikväll och kanske se en film sen, vi får se.
Ha en trevlig kväll så hörs vi! :)
 

Fucked up dygnsrytm....

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har sovit mellan 3.00 och 15.00! :S Det mina vänner är hela 12 h. Jag har iofs alltid haft konstiga sömnvanor så länge jag kan komma ihåg. Så fort jag är ledig vänder jag på dygnet. Idag drömde jag dessutom de konstigaste drömmarna.
Nu ska jag diska och dammsuga och sedan beger jag mig till biblioteket och sätter mig där och pluggar för det är så tråkigt här hemma. Jag hatar egentligen att vara själv för mycket och det är det som är det jobbiga nu när jag är hemma mestadels och dessutom behöver sitta och läsa, MYCKET ENSAMT! :(
Ta hand om er så hörs vi!
 

Ethel´s with the girls.

Kategori: Allmänt

Ethel´shttp://ethels.se/ är ett supermysigt café tycker jag. Ännu mysigare är att ägaren är iranier och så fort jag började prata persiska med henne och berömde cafét var hon så gullig och bjöd mig på te. Det gillas. Vi satt i 2,5 timme och bara snackade. Mys! De har tydligen brunch som jag kan tänka mig testa. En av tjejerna ville bara ha frukt och ägaren fixade en frukttallrik fastän de inte hade det på menyn. Det kallar vi service. :) 
 

Plugg plus fika

Kategori: Allmänt

Hej kära läsare!
Idag gjorde jag en bra grej. Jag har haft hemskt svårt att komma igång med plugget till en munta jag ska ha om ca 16 dagar. Och jag har ett helt galet internetbeteende, alltså jag kan sitta vid datorn halva dagen om jag får. :S Därför så lät jag bli att STARTA DATORN idag när jag vaknade vilket jag brukar göra annars. Och det funkade skitbra. Istället för att surfa bort 1 timme först på dagen och sedan ta många småpauser för att kolla facebook etc så fick jag 1,5 timmes effektivt pluggande gjort. Heja Nasha! ;)
Nu ska jag till videobutiken och lämna tillbaka en film jag hyrde igår, Step Up 3 http://www.imdb.com/title/tt1193631/ som är en dansfilm. Jag hade sett 1:anhttp://www.imdb.com/title/tt0462590/ och gillade den men 3:an var faktiskt skit. Storyn var jättesvagt uppbyggd och det var bara massa häftiga dansnummer i grupp.Den får 3 utav 10 av mig. Jag föredrar en bra story och en lagom portion dans.
Sedan ska jag till Linnéstan och fika med några tjejkompisar/gamla kursare till mig på ett mysigt café. :) Hoppas på mera plugg ikväll.
Ha en fin dag!

Ute på stan

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu är det söndagsmorgon och jag har vaknat och ätit frukost, fakiskt inte ett enda dugg bakfull vilket betyder att man festat ansvarsfullt! ;)
Det var en kul kväll på stan igår. Jag och min kompis Johan hade bestämt oss för att gå på några hotellbarer och dricka några drinkar. Vi började på Clarion Hotel Post. Jag hade hört mycket om det och det ser ju fint ut utifrån. Baren var dock inget speciellt, det var ungefär samma klientel som på Incontro (för gammalt för min smak) och ganska lugn stämning. Kul att ha testat och bra ställe om man bara vill sitta och snacka. Efter det gick vi till Soho som visserligen inte är något hotellbar men det är ändå ett av mina favvoställen att fika på. Det var kul att testa det på kvällen. Det var väldigt lugnt och vi hade hela det inre vita rummet för oss själva. Deras drinkar är beyond goda! Mycket bra!
Sedan blev det ett ställe som är helt nytt för mig, Dorsiahttp://www.dorsia.se/ på Trädgårdsgatan.De har funnits sedan midsommar. Egentligen sjukt centralt men lite undangömt ändå. Deras inredning är fantastiskt. Mysigaste stället jag har sett på länge. De har bara champagnedrinkar. Jag är ingen champagnefantast men njöt verkligen av miljön. En klar winner. :) Sedan var planen Avalon men vid det laget var vi lite smålulliga och som vanligt när man har druckit några glas blev vi sugna på att gå och dansa. Där gjorde vi ett smärre misstag och bestämde oss för Lounge. Vi fick köa i över 1 timme. Det är mer än acceptabelt. Grejen var att de släppte in folk på gästlistan först och deras gästlista denna kvällen verkade vara sjukt lång. Folk i kön var småirriterade och flera drog hem när vi nästan var framme. Hur som helst gick vi in till slut och det blev en hyfsad kväll. Mycket folk och bra drag som vanligt. Jag var trött vid det laget dock och drog hem runt 03.00 tiden. För mig som inte varit ute i Göteborg sen i våras var det en rolig kväll. Kul att testa nya ställen. Jag behöver dock hitta ett nytt favvoställe än Lounge att festa på kanske. :P
Det blev en del fina bilder, jag lägger upp några. Nu blir det en lugn söndag, ska diska, läsa lite, plugga lite och mysa till det här hemma. :)
Vi hörs! :)
 
 

Lördagsshopping

Kategori: Allmänt

Hej å hå! Dagen började med brunch på restaurangen Vivaldi.http://www.restaurangvivaldi.com/valkommen.aspx Jag hade köpt det på Let´s deal http://www.letsdeal.se/ och testade stället för första gången. Maten var sådär och killen som tog emot oss hade inte ett leende till överst och var allmänt sur vilket jag ogillar hos personer inom serviceyrken. Jag var där med min tjejkompis Krish som jag inte träffat på någon månad så det var väldigt trevligt ändå. Pluset på hela brunchen var jordgubbarna till dessert. :) Efteråt promenerade jag till centrum och gick i några affärer. Hittade ett par snygga skor på Bianco som var gråa. Var lite osäker på färgen och rätt vad det var så dök min vän Johan upp och gav mig lite moraliskt stöd och i princip hindrade mig från att köpa dem. Istället åkte vi till Frölunda där samma skor fanns i svart. Jag blev faktiskt väldigt nöjd, svarta skor med guldiga nitar. Bild kommer senare. ;) Vi hann också gå i nån posh klockbutik i Frölunda där biträdet i princip läxade upp oss för att vi kom in 15 min innnan de stängde. Att köpa klocka skulle minst ta 1 timme och vi behövde minnsann professionell hjälp, bla bla bla! Vissa tar verkligen sitt jobb på största allvar. Vi skulle kolla på några klockor inte syssla med hjärnkirurgi liksom. :S Men men! Sedan begav jag mig hem. Har nu ätit smarrig middag och skulle egentligen behöva sova nån timme innan jag går ut ikväll men det hinns inte. Ska bli jättekul med utgång. Ni kommer inte tro mig om jag säger att jag inte varit ute sen i våras. Alltså sista gången jag var ute och festade var nån gång i april säkert. I somras var jag ju i Norge och jobbade och sedan Frankrike på semester och sedan jag kom hem har jag bara inte varit sugen. Kvällens plan är några hotellbarer, typ Avalon, Posten och ett tredje ställe jag inte vet namnet på. Jag har inte varit på något av dessa så det blir extra kul. :) Nu ska jag börja göra mig iordning. Take care och ha en rolig/trevlig lördagskväll så hörs vi! :)

Om bloggar

Kategori: Allmänt

Hej igen! Jag tänkte berätta vilka bloggar jag själv läser. Helt otippat är jag en trogen follower av Kissie.http://www.kissies.se/  Jag är väl medveten om att det absolut inte är PK att läsa hennes blogg. Men hey, hon är faktiskt sveriges största bloggerska med flest besökare. Nåt gör hon nog rätt. Tjejen bloggar om sin vardag och det hon shoppar, sina resor etc. Hon är väldigt öppen om att hon gjort plastikoperationer och andra mindre ingrepp. Jag tycker hon är fascinerande som fenomen. Jag kan liksom inte låta bli. Hon är typ 20, lever på sin blogg och är sitt eget varumärke. :O Sedan läser jag Petra Tungårdens blogg.  http://petra.metromode.se/Henne hittade jag i tidningen Cosmopolitan. Hon skriver en spalt där. Hon bloggar också om sitt liv, sitt jobb och mycket om träning. Nu när jag själv börjat blogga vill jag gärna läsa några andra intressanta bloggar. Gärna om vanliga människor som lever roliga liv/har intressanta åsikter el är annorlunda på något sätt. Jag googlar då och då och försöker hitta något bra men det är inte lätt. Det är jättekul att läsa kompisars bloggar men tyvärr är det inte många jag känner som bloggar. Har ni tips så är ni välkomna att dela med er. :) Under mitt googlande hittade jag några bloggar som sticker ut. Den här tjejen tex är tydligen anorektiker. Lite läskigt. http://villblismal.blogg.se/ Den här killen verkar vara smårolig iaf. http://www.flyingface.com/blog/
Ja vi hörs väl då! :)

Lugna fredagen!

Kategori: Allmänt

Hej kära bloggläsare!
Hur är läget med er denna regniga (iaf här i Göteborg) fredag? Här är det lugnt. Jag har varit hemma idag och försökt plugga och jag lovar att det inte är lätt att motivera sig. Ämnet är diabetes och just nu håller jag på att lära mig de olika sorterna insulin som finns och hur man kan kombinera behandlingen. Inte så jätteintressant med andra ord men å andra sidan så är diabetes något man måste kunna, punkt! :P Jag har svårt för att läsa saker i en bok och tycka att det är intressant. Men ge mig en livslevande patient och jag kommer minnas dennas sjukdomar och behandling jättebra sen!
I övrigt var jag på stan en sväng och skulle handla mat. Jag sprang in i några butiker för jag MÅSTE köpa en höstjacka. Går fortfarande i min jättetunna trench från sommaren och fryser som en liten råtta. Jag gick in på Veromoda som jag adrig brukar besöka annars. De hade faktiskt ganska många jackor. Jag hittade en som är snygg. Köpte den även om den är lite lång i ärmarna. Är man 162 cm så är man, allt är lite för långt! :P Det lustiga är att priserna är ungefär lika i alla butiker. På Benetton kostade en jacka 1000 kr och på Veromoda 900kr.
Sedan var jag och handlade mat och lagade kålpudding. http://www.tasteline.com/recept/kalpudding
Till efterrätt blev det physalis. Matlagningen tog sin lilla tid och det slutade med att jag åt först vid 19.00 och innan dess hade jag bara ätit frukost. Har kommit på mig själv med att jag är VÄLDIGT dålig på att äta tidigt på dagen (alltså frukost och lunch) och stället äter jag mycket på kvällen vilket är ungefär det sämsta man kan göra. Ska försöka tänka på det framöver.
Jag pratade i tel med en kompis som är i Iran just nu och det låter helt sjukt hur inflationen ökar där. Hon sa att priserna i butiker ökar från dag till dag och folk vet aldrig vad de ska få betala för basvaror imorgon. Min mamma har sagt just det varenda gång vi har pratat på sistone så jag antar att läget är allvarligt. Det är bara svårt att föreställa sig när man inte får se det med egna ögon. Tycker förstås synd om människor som redan har det svårt och som nu snart inte ens har råd att äta. :S Sånt får en att inse hur jäkla bra vi har det egentligen.
På tal om mat och priser så har ni nog också sett att det är SJUKT billigt att köpa rotfrukter och vitkål just nu. Jag köpte vitkål, morötter och lök allt för 2,95kr/ kg på Hemköp. Hur galet är inte det? Man får passa på att laga mat som passar säsongens varor. :)
Jag ska nog avsluta mitt inlägg här.
Ha en fortsatt bra kväll och en trevlig helg!  
P.s Imorgon planeras både brunch och barrunda! Lovar bra bilder! ;)
 
 

God kväll!

Kategori: Allmänt

Hej kära läsare!
Jag är så himla glad för att ni läser min blogg, vet ni det? Idag hade jag ca 50 unika besökare och dubbelt så många visningar. Jag är mer än nöjd! Tack! :)
Jag var och fikade med min vän idag. Vi satt och diskuterade allt mellan himmel och jord ett bra tag. Vi var på Le pain Francais på Vasagatan.http://www.lepainfrancais.se/vasagatan.html Jag gillar inte grönt te i vanliga fall men var tvungen att beställa deras te som heter Nice bara för att jag älskar staden Nice! :P Det var faktiskt riktigt gott med smak av skogsbär och kan bli en favorit. Till det en macaron och fikat var räddat. Tog ingen bild på det dock.:( Sorry!
Efter fikat gick jag hem och väntade på en kille som skulle komma och köpa min säng jag lagt ut på blocket. Efter lite om och men dök han äntligen upp innan kl 22.00 och köpte sängen. Han prutade inte ens och var jättetrevlig. :)
Medans jag väntade på honom åt jag mat (lax) och hann baka en kladdkaka. Gott blev det! :)
Det var min dag.
Jag har varit hostig och inte tränat på nästan 2 veckor. :S Men imorgon kanske jag drar till gymmet och ser hur det går. Börjar jag panikhosta så kan jag ju bara gå därifrån.
Hoppas ni har haft en bra dag också!  Jag lär väl inte somna i första taget ikväll ioma jag gick upp skitsent idag. Ska försöka gå upp lite tidigare imorgon för att vända på dygnet.Vissa är ju produktiva fram på småtimmarna men jag lägger av med all vettig verksamhet kring kl 21.00. Så när jag är vaken till sent gör jag inget annat än surfar el ser på film.
Jag ska försöka blogga ofta nu framöver! :)
Sov gott nu och vi hörs snart igen!
 
 

Förra veckan shopping med Linn

Kategori: Allmänt

Sovit länge idag

Kategori: Allmänt

Hej! Igår lyckades jag verkligen inte somna. Till slut gav jag upp och streamade en film istället, What to expect when you´re expecting. Den var väl inget mästerverk men helt ok underhållning. Kul med många kända skådisar i en och samma film.Handlade om ett antal par som får barn och hur livet förändras för dem. Cameron Diaz och Jennifer Lopez är med i den.
Idag vaknade jag riktigt sent. Det är synd för det känns som om halva dagen har gått och man har inte gjort något. Idag lyckas jag förhoppningsvis sälja min säng iaf. Köpte en ny men har inte lyckats bli av med min gamla, så det står en extrasäng här i min lilla 25m2 lägenhet. :S Igår ringde en som skulle köpa den efter att jag annonserat på blocket men han uteblev förstås. Idag hoppas jag på bättre tur. :)
En gammal klasskompis/kursare messade och ville ta en fika idag, det är ju trevligt för vi har inte setts på ett tag.
Jag är i akut behov av en höstjacka och ett par skor, helst stövletter. Har gått i princip alla butiker som kan tänkas ha en bra jacka utan resultat.( Zara, Espirit, H&M, Benetton, Mango) Alltid nåt som är fel. Trodde jag hade hittat en på Kappahl! igår men tror man nåt så dumt så får man skylla sig själv. Förutom att jackan satt som skit (för långa ärmar, pösig i ryggen) så slog jag dessutom huvet i en kant där, de håller på att renovera Kappahl i Nordstan. Fick en rejäl bula och var så trött och hade ont i huvet på kvällen sedan så jag trodde jag hade fått en hjärnblödning. Inte kul! :( Så nu fortsätter jakten på en jacka och ett par skor. Att det ska vara så svårt.
Jag ska nog ta en dusch och bege mig ut och gå i någon skoaffär innan jag ska träffa Sophia.
Vi hörs! Ha en fin dag! :)

When it all started!

Kategori: Allmänt

Hej och hå! Jag tänkte börja blogga. Har precis nu ett 6 månaders uppehåll från mina studier och lite tid över. Jag är en hängiven facebookare men vill ofta skriva mycket och kanske mer än vad som är lämpligt för ett sådant medium som fb så Here I am. Tänkte tala om för er vad jag tycker om diverse saker, lägga upp bilder osv. Det kanske ändå är lite ovanligt med någon med mitt liv att blogga. Jag kommer skriva om min vardag och det som dyker upp för dagen så att säga. Så förbred er på allt från sjukhussnack, tjejsnack , relationssnack, vad man kan göra i härliga staden Göteborg och allt annat mellan himmel och jord. Jag hoppas att bloggandet får mig att testa mer saker, göra mer saker och leva lite roligare helt enkelt. Jag är väldigt social och kommer tycka det är roligt att folk läser min blogg och kanske lämnar kommentarer. :)
Några saker ska jag lova er läsare. Jag kommer iaf försöka mitt bästa att STAVA rätt, vilket många riktigt STORA bloggare inte kan hålla och ni kommer slippa jättemycket MODEinlägg för jag är en fattig student. :P
Tack för besöket och vi hörs snart igen! :)