callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Munta

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu har jag haft min sista munta på utbildningen, om det har gått bra, vilket jag får reda på senare idag så finns det inga jobbiga saker kvar att göra utan jag kan ta sommarlov.
Ikväll blir det klassfest, en regelrätt sittning för att fira att vi är klara, med trerätters och dricka osv. Ska bli så himla kul.
Det fina vädret fortsätter och livet ligger framför en. Det är en skön känsla med sommar och ledighet. Nu ska jag sova lite eftersom det inte blev så mycket sömn inatt, sedan ska jag åka och få mitt betyg för idag och sedan gäller det att svira om för fest.
Vi hörs!
 
Eriksberg för någon vecka sedan

Saker jag ska göra......

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu är det 4 dagar kvar av studentlivet. Det får en att fundera mycket på vad man vill göra sedan.
Jag har varit student sedan 2007 då jag började läsa psykologi. Så sammanlagt har jag varit student i ca 7 år, det är en lång tid. Man har många gånger tänkt, det här och det här ska jag göra när jag börjar jobba, då har jag tid och pengar. Samtidigt har studentlivet varit skönt för man har haft fasta rutiner, man har vetat vad man ska göra framöver men nu slängs man ut i verkligheten.
Iaf så tänkte jag göra en lista på stora och små saker jag tänker göra när jag börjar jobba, ingen inbördes ordning.
 
1. Köpa en ny mobil och en ny handväska (haft väskan i 4 år nu!)
 
2. Ta körkort, jag har varken haft tid el pengar hittills men nu är det nog dags.
 
3. Resa mer, varför inte iaf 2 resor per år, man kan ju söka om ledighet om man gör det i tid och är inte bunden av obligatorisa moment och tentor i plugget längre.
 
4. Leta ny lägenhet. Jag har bott i en etta i 10 år nu. Vem blir inte galen av det liksom? Haha... Den här punkten är nog kanske en av dem svåraste på listan ioma jag bor i Göteborg och inte har massa kash till kontantinsats men det ska nog lösa sig. Skulle med glädje ha 2 rum minst.
 
5. Köpa lite roligare möbler. Hittills har man valt det billigaste på Ikea för inredning har inte varit en prioritet pga av studentekonomin. Nu kanske jag kan bli litegrann inredningsintresserad?
 
6. Ge mer pengar till välgörenhet, jag kanske kan höja mina 100 kr i månaden till Läkare utan gränser som jag har gett i flera år?
 
7. Träna, de kanske är lite enklare när man inte störs av regelbundna tentaperioder? Vem vet?
 
Det är det jag kan komma på nu.
Vi hörs!
 
 

Exameeeeeeeeeeeeen!

Magic Mike

Kategori: Allmänt

Hej hej!
jag såg filmen Magic Mike häromdagen från 2012. Det var en sådan film som jag ville se på bio när den hade kommit men det blev inte av. Jag gillar Channing Tatum (vem gör ine det?) och hela det här med manliga strippor som tema kändes lite kul.
Tyvärr tyckte jag inte alls att filmen levde upp till mina förväntningar. Det var absolut en del häftiga dansnummer osv men hela filmen kändes väldigt moraliserande, att den stackars strippan egentligen ville göra något annat i livet, att det är mycket droger och sex i den branschen och att ingen mår särskilt bra egentligen. Nu är det här säkert verkligheten i den branschen men filmen var inte kul. Den får 4 av 10 av mig.
Ganska glad att jag inte såg den på bio ändå.
 
 
 
 
 
 

Sista dagarna

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har vi suttit och pluggat. Har min sista munta på onsdag och jag och några kursare sittter ihop och läser på dagarna. Det är jätteskönt att ha lite sällskap och vi är ganska så effektiva.
Det känns helt sjukt att hela den här karusellen med plugget faktiskt tar slut väldigt snart och att jag sedan ska börja jobba. Jag har fortfarande inte riktigt greppat det än. Men exmensfest på Skansen Lejonet och sedan en examensmiddag med mamma och några vänner på restaurang är planerade. Det ska bli spännande.
Men först har vi 2 pluggdagar kvar. Jag har inte riktigt hämtat mig sömnmässigt efter förra helgens tre nattjourer. Är trött men det är iaf strålande fint väder ute.
Nu ska jag vila mig lite.
Vi hörs!
 
Bok vi har glott i idag, här står allt om förlossningen
 
 
 

Sömnlös

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har jag varit extra effektiv. Vaknade kl 13.00 efter att ha gått jour på förlossningen på natten. Jag pluggade lite, lagade mat, tvättade och sedan tog jag en fika med en vän. Sen var jag och killen och storhandlade, det är så skönt att ha tillgång till bil när man handlar. Det känns bra att ha förbrett lite inför den här veckan eftersom jag måste koncentrera mig på plugget, har exakt 8 dagar kvar till munta i gynekologi och obstetrik den 28:de. Det är dessutom det allra sista vi gör på utbildningen.
Inatt lyckas jag inte somna, tror det är för att jag har vänt på dygnet efter 3 nätters jobb. Lite trist för jag skulle vara hos Ingrid min kompis imorgon kl 9 för att starta vårt plugg, men jag får dyka upp lite senare för sömnen behöver jag.
Annars hann jag faktiskt göra en hel del under helgen trots nattjourerna, vi var och åt på mitt favvocafé Café Italia vid Eriksbrg och såg på Göteborgsvarvet lite och tog en promenad i solen. Vi var även och solade solarium (försöker bli brun till examensdagen) och dagen efter var vi vid Härlanda och gick en promenad. Det har varit en helg med vackert väder.
Jag kan inte begripa att examen är nästa vecka, verkligen inte.
Jag komme lägga upp bilder från i helgen, men just nu är min kamera bortglömd i min killes lägenhet.
Ska försöka nanna nu, whish me luck!
 
 
Många måste ha drömt om mig inatt....
 
Fint citat jag hittade på nätet
 

Baby

Kategori: Allmänt

Hej!
Inatt gjorde jag mitt första nattpass på förlossningen. Det gick bra men nu är jag ganska trött, det var inte långa stunder vi satt ner. Det blev en baby född och det var kul att följa med i alla stegen, från det att mamman började sitt aktiva värkarbete tills barnet var fött och skulle till BB. Jag tycker kanske att det blir lite väl mycket att vara på förlossningen hela 3 nätter men det är iaf skoj.
Nu vaknade jag kl 11 och har fått bara 4 timmars sömn så jag hoppas kunna sova mer ikväll innan nästa pass. Det måste vara det underbart soliga vädret som väckte mig. Ska bege mig ut på stan med killen. Delar av stan är avstängd pga Göteborgsvarvet.
Japp, vi hörs!
 
Fick se en riktigt söt flicka födas natt, bild lånad från nätet

Söndag

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har haft en trevlig dag idag, lång sovmorgon och snabb frukost innan vi åkte och solade, alltså solarium. Det är inget jag rekommenderar för jag är osäker på cancerrisken men nu tar jag examen om några veckor och tänkte bli en gnutta brun tills dess. Det var både skönt och läskigt att ligga där i solariet. Sedan åkte vi till Freeport som är ett outlet. Jag hade aldrig varit där innan och verkligen älskade det. Tänk att de har en hel butik med finaste chokladen från Lindt, jag höll på att dö men köpte faktiskt ingen choklad, good girl! (det har blivit lite väl mycket sötsaker på sistone)
Jag hittade äntligen en klänning till examen och jag är så glad för jag höll på att bli stressad, så nu återstår ett par höga klackar och några smycken så är outfiten redo.
Ska hoppa i säng nu, har en tidig morgon imorgon.
Hoppas ni har haft en skön helg!
Vi hörs!
 
 Freeport i kungsbacka, bra shopping till superbra priser

Gray matters

Kategori: Allmänt

Hej!
Ikväll har jag tittat på en mysig film som heter Gray matters från 2006 med Heather Graham i huvudrollen. Den handlar om ett syskonpar som gör allt tillsammans och är bästa vänner. Till den graden att vissa ibland tror att de är ett par och inte bror och syster. Tills den dagen som brodern träffar en kvinna. Problemet är bara att syrran är lika förtjust i det här nya bekantskapet som hennes bror är.
Det är verkligen en feel good movie om kärlek, att falla för någon, vänskap och att hitta sig själv.
Jag ger den 8 av 10 för det överraskande temat där syskonen är kära i en och samma person och för att Heather Graham är verkligen söt att titta på.
Have a good time!
 
 
Filmen får 8 av 10 av mig
 
 
Sockersöta Heather Graham
 
 
 Puss puss

Bokklubb Nr 7

Kategori: Allmänt

Hej!
Igår träffade jag mina fina vänner i vår bokklubb. Vi räknade oss till att det var 7:de boken vi läste ihop, bra jobbat tycker jag. Vi sågs på Vino pasta due på Södra vägen som jag inte hade varit på tidigare. Det var en trevlig restaurang, jag hade råkat äta innan så för mig blev det förrätt och efterrätt bara. Det var mysigt att träffa tjejerna och Linns mage hade verkligen växt sen sist.
Boken vi hade läst Giganternas fall på lite över 800 sidor kan jag recensera i ett senare inlägg.
Idag är det vackert soligt väder. Får se om jag kommer ut på en promenad. Det är skönt med helg.
Vi hörs!
 
 
Fina vännerna Lisa och Linn
 
 
Gamla vänner
 
 
 Tiramisu och dessertvin på Vino pasta due på Södra vägen

 
 
Skål!

Allt är knas

Kategori: Allmänt

Hej!
Det har varit ett par tokiga veckor. Jag har varit mycket ledig från skolan och det har aldrig fungerat för mig att inte ha fasta tider. Jag har totalt tappat det lilla disciplin jag har haft och gör typ ingenting vettigt. Samtidigt är jag stressad eftersom det är munta om några veckor och dessutom har jag ett ofärdigt projektarbete som ligger och gnager. Det är nu jag borde samla mina krafer och gå i mål men jag är totalt blassé. Livet är inte särskilt kul just nu iaf. Jag bara längtar tills allt det här är över, plugget är slut och jag får andas ut. Så trött just nu.
 

Miss Potter

Kategori: Allmänt

Hej!
Häromdagen såg jag en underbar film som heter Miss Potter från 2006. Det är Renée Zellweger i huvudrollen. Filmen handlar om en ung kvinna från överklassen i Englands 1800-tal som älskar att teckna. Så småningom börjar hon teckna barnböcker och bryter emot normerna genom att inte gifta sig som alla andra utan följa sin passion, något som hennes föräldrar förstås inte ser med blida ögon på. Det är en varm och härlig film om att vara annorlunda och gå emot strömmen men ändå finna sann lycka och att ha modet att följa sin dröm istället för att leva enligt samhällets normer. Filmen får 8 av 10 av mig. Jag kan varmt rekommendera den.
 
 
8 av 10 får den här härliga måbra filmen.

Movie night

Kategori: Allmänt

Hej! Igår hade jag en ordentlig movie night. Hann se 2 filmer och de fick jag helt välja själv därav resltatet. Haha!
Jag såg först Revenge of the bridesmaids (2010). Den var rolig men inte speciell på något sätt. Det handlar om några tjejer som försöker allt för att förstöra sin före detta kompis bröllop. Filmen får 5 av 10 av mig.
Sedan såg jag en film som hette Why did I get married too (2010). Jag älskar överlag afroamerikanska filmer. Den här var kanske lite speciell, det handlade om ett gäng kompisar bestående av några par som åker till Bahamas på sin årliga semester. Allt ser bra ut från början men snart visar alla parproblemen sig. I det ena paret är tjejen kär i en annan, i ett annat par är tjejen otroligt svartsjuk och får regelbndna utbrott, det tredje paret kommunicerar inte osv. Den här filmen gjorde ett försök att vara psykologisk men nådde inte riktigt dit. Det var iaf en rolig komedi som ändå fick en att tänka efter lite. Den får 6 av 10 av mig. Janet Jackson spelar i den för er som gillar henne.
Nu ska jag ut i solen! Ciao!
 
 
Smått rolig film ändå, 5 av 10 får den.
 

En film om relationer och framför allt äktenskap, både komik och allvar. 6 av 10 får den här.
 

Yaki Da

Kategori: Allmänt

Tja!
Igår var jag ute en sväng på after work. Vi tänkte inte på att det var klämdag (vissa jobbade ju faktiskt) så planerna grusades lite då Lounge inte hade AW. Vi blev tvungna att gå till Yaki istället. Minus till att de hade slut på AW maten, plus till att maten vi senare köpte i deras restaurangdel var helt underbart god. Måste verkligen boka bord där någon kväll. Det var en kul kväll och vi drog hem innan 12-tiden, duktiga som vi är.
 
 
Kusiner, lika vad?
 
Filips kusin med flickvän
 
Kul med utekväll!
 

City romance!

Kategori: Allmänt

Hej!
De senaste dagarna har jag promenerat en hel massa. Vädret är fint och jag har hittat en bra gångpartner i min kille så vi går och går. Det är skönt. Vi bor dessutom i en utomordentligt vacker stad som gör en förälskad gång på gång, Göteborg är verkligen extra vackert på våren och sommaren.
 
 
Götaplatsen på Valborg, raggarsamling
 
 Gothia towers, som nu är hela 3 stycken
 
 Liseberg på andra sidan staketet