callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Nermejad

Kategori: Allmänt

Hallå!
Första maj och några lediga dagar kunde inte komma lägligare då jag känner mig helt nermejad. Har haft praktik på 3 olika ställen den här veckan, presenterat mig för säkert 50 olika personer och sett nya saker.
Idag var jag på specialförlossningen. Fick träffa några patienter som var inlagda, vara med på ett vändningsförsök (då bebisen ligger med tex rumpan ner och man vill vända den så huvudet hamnar först), såg ett till kejsarsnitt och sedan följde jag med på rutin ultraljudsundersökning.
Nu är jag totalt färdig, har dessutom ont i ryggen och nacken. Blä!
Jag köpte 6 par nya strumpor idag (big news, I know!). Jag är helt usel på att köpa strumpor, underkläder och hemmakläder, dem hamnar liksom inte på någon hög prioritering. Sen åt jag sushi på stan och sedan köpte jag min favvochoklad och gick hem. Så nu dricker jag te och äter en chokladbit. Ska vila, det blir inte många knop gjorda idag.
Vi hörs!
 
 
6 par strumpor från H&M som dessutom var på rea!
 
Favvochokladen till en kopp te
 
 

Knäsvag

Kategori: Allmänt

 
Hej på er!
Idag var jag på ett kejsarsnitt. Jag fick tvätta mig, klä mig sterilt och stå bredvid kirurgen. När allt var klart och såret skulle sys ihop började jag bli svimfärdig. Jag har hört historier om folk som har svimmat på operation så jag försökte inte spela tuff utan sa att jag var yr och bad om att få gå, och det fick jag. Det var en ganska pinsam upplevelse för jag har aldrig tidigare mått så här under någon operation.
Sedan gick jag hem och sov några timmar och drömde faktikst mardrömmar om kejsarsnittet.
På kvällen gick jag och min kille och köpte en resa som vi har kollat på ett tag. Vi hittade till slut ett mysigt hotell i Parga, precis som vi ville. Nu är jag jätteglad och ser framemot semestern.
Vi gick en promenad sedan och kom på att vi var hungriga så det blev lite spontan tapas ute. Det är fördelen med storstan, man har 100 restauranger att välja på. Vi gick till Cicero på Linnégatan, de hade sjukt bra priser, 29 kr för alla tapasrätter. Maten var helt ok.
Nu ska jag sova snart för imorgon ska jag till specialförlossningen. Hoppas morgondagens upplevelser blir lite behagligare.
Vi hörs!
 
Spontanmiddag, Cicero Linnégatan, prisvärt och gott
 
 Tapas
 
 Jag värnar om miljön
 
 
 

Weekend

Kategori: Allmänt


 
Solveig
 
Moi i lördags
 
 Nam nam...
 
 Brogyllen
 
 Snygg pojkvän
 
 Sillvik
 
 
 
 
 

Vår vår vår.............

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Hur är livet hos er? Här är det bara bra. Våren håller verkligen på att swisha förbi! Jag fattar inte att det är maj snart och att jag tar examen om en månad redan. Yey!
Vad har jag gjort på sistone? Det är knappt så jag vet själv, haha! Senaste veckan har jag faktiskt varit ganska mycket ledig, hade plugget bara tidsag och fredag så resten av veckan var jag hemma. Umgicks en hel del med min kille, pluggade lite osv. Igår blev det en lång dag då jag var i plugget från 8.15 och sedan gick jour framtill 23. Men kul var det. Jag lär mig alltid något nytt på jobbet och tycker att de bakjourer (erfaren läkare som man kan ringa med sina frågor) jag har alltid är så snälla. Det värmer.
Idag ska jag gå jour (hör till utbildningen) på förlossningen. Jag ska gå med en läkare så risken för att jag ska få se någon komplicerad förlossning är stor. Jag har aldrig sett en vaginal förlossning live så jag är spänd. Hoppas jag inte blir skräckslagen. Me innan dess ska jag utnyttja dagen genom att gå och käka brunch med min tjejkompis Solveig. Det var så länge sen vi sågs och jag behöver verkligen sitta och skvallra lite känner jag, haha! Det är underbart väder idag.
Vi letar sommarresor just nu och kommer åka i början av juni. Vi har bestämt oss för Parga i Grekland. En av läkarna på mitt jobb var där förra året och tyckte det var så fint. Nu gäller det bara att hitta en resa som passar också.
Ok mina fina läsare, nu ska jag göra mig iordning, ha en skön helg!
 
 
Parga, grekiska fastlandet
 

Påsken

Kategori: Allmänt

Mitt bidrag till Påsken, påskägg till barnen
 
Mina fina släktingar från Tyskland som var och hälsade på i Värmland, kusin med dotter
 
Jag och mamma, lika som bär?
 
Jag och min lillebror som blir sötare för varje dag som går
 
 Vi åt en fräschare påskmiddag än dem flesta förmodar jag, hemgjord sushi
 
Värmlandsk skönhet
 
 

Craving....

Kategori: Allmänt

Riktigt god choklad!

Haj!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Gud vad solen gör skillnad! Det är jättefint väder idag och trots att jag är supertrött så är jag glad! Hehe...
Igår jobbade jag 12,5 timmes jour. Idag är jag mör och hade dessutom röntgenföreläsningar. Jag jobbar inom psykiatrin som underläkare. Trots att jobbet gör en trött och det uppstår total kaos ibland (som det gjorde igår) så tycker jag så himla mycket om jobbet. Det känns som att jag har hittat rätt. Jourverksamhet är dessutom nice, man är själv och behöver liksom inte vara social om man inte vill. Igår hade vi platsbris så jag fick hux flux order om att skapa en plats för en patient som man var tvungen att lägga in. Inte så lätt gjort när alla avdelningarna är fullsatta men det fixade sig till slut. Nu vet jag hur man gör till nästa gång. Jag ska börja jobba heltid i mitten av juni och det ser jag framemot.
Nu är det 1,5 månad kvar till examen. Det känns helt overkligt och totalt underbart. Jag längtar. Innan dess är det förstås en hel del som ska göras men det fixar sig.
Jag är överlag väldigt nöjd med livet nu, både privat, jobb och plugg.
Och snart är det påsk, jag ska hem till min mamma och umgås med släkten, det blir jättekul.
Nu ska jag dö lite innan jag ska ut och fika med en god vän.
Ha en skön solig eftermiddag!
 
 
Man behöver en kopp kaffe på jobbet då och då! (gammal bild)

Busig helg

Kategori: Allmänt

Hallå! Hur är det med er?
Jag är ganska trött men har haft en jättekul helg hittills. Igår hade jag 3 st seminarier i plugget, instressanta ämnen så det var kul. Efter plugget åkte jag hem till min kille och han hade sina barn den här helgen. Vi lagade mat och sedan ville flickorna titta på Let´s Dance så vi gjorde det. Jag har ju ingen TV hemma så lite uppdatering på vad de visar är välkommet. Sedan blev det lite läsning i böcker de fick i present av mig innan alla somnade. Jag hade köpt Bröderna Lejonhjärta till en av flickorna och gud vilken bra bok. Har ju läst den som barn men jag tror jag vill läsa om den.
Idag vaknade vi, käkade pannkakor till frukost och tyvärr var det för kallt för Slottis el Botaniska så vi drog till Ikea. Det är ju väldigt barnvänligt. Det blev lite shopping, mat och sedan hem en sväng innan vi åkte till Ramberget där man kan se en hel del av Göteborg uppifrån. Det var så blåsigt så vi åkte hem ganska snabbt. Väl hemma blev det matlagning, god middag och sedan filmkväll med en barnfilm som hette Spirit.
Nu är jag jättetrött, ska gå jour imorgon så jag ska hoppa i säng och nanna.
Hoppas ni har haft en bra helg också!
Bye!
 
 
På Ikea
 
 Blåsigt på Ramberget
 
 
 

New in

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Tänkte bara visa några nya favoritägodelar! Hihi!
 
 
Jättegod doft jag fick i present, vardagslyx
 
 Halsband jag hade kollat in länge, köpte det till slut på kryssningen i taxfreen. Älskar färgen!
 
En lång kedja med en kula som det står Snö på
 
 Ny necessär, också en present jag fått med några produkter från Victorias secret i
 
 
 
 
 
 

Hola!

Kategori: Allmänt

Hej på er mina fina läsare!
Det har varit en ganska lugn vecka här, hade seminarier i måndags och sedan har jag varit ledig tisdag och onsdag. Ganska skönt men man blir uttråkad av att sitta hemma. Jag har ett seminarium idag och 3 imorgon, puh!
Annars har jag varit duktig och varit på 2 promenader denna veckan, fastän det har varit dåligt väder. Det är ändå skönt att man kan gå ut och gå nu när det är vår, ser verkligen framemot sommaren. Det är så lätt att bara gå ut och gå och upptäcka nya ställen när det blir varmare. 
 
I förrgår var jag ute och fikade med en söt vän Manda. Det blir alldeles för få fikor med tjejkompisar nuförtiden så det var mysigt. En sak som jag och en annan polare har börjat med är att varje gång vi ses så bestämmer vi ett datum för nästa träff och bokar in det i almanackan. På det sättet ses man mer regelbundet, risken är annars att man inte hinner om man bara säger att man ska höras. Jag tycker iaf det är skitbra.
 
Jag har gått upp 2 kilo på sistone. Det är verkligen skittråkigt och ett direkt reslutat av att jag inte har gått på mina viktväktarmöten och dessutom skaffat pojkvän som jag äter hos ganska ofta. På något vänster sätt äter man mycket mer när man är två. Jag känner att jag har ganska bra koll när jag är själv men i sällskap tappar jag omdömet. Känner ni igen det? Så det får jag ta tag i snart, laga nyttig mat och undvika att äta onyttigheter, det svåraste är ju första veckorna, sedan vänjer man sig. Jag har varit ganska trött dem senaste dagarna med och sovit någon timme mitt på dagen. Hoppas solen återkommer så man blir lite pigg igen.
Ok, ha en forsatt trevlig vecka, snart är det helg!
 
 
 
Skön promenad vid Eriksberg häromdagen
 
Finaste tjejen Manda, alltid så glad
 
Waynes coffee, nyöppnat på östra hamngatan 30-34 jättenära Brunnsparken, stort och fräscht med bra öppettider
 
Moi
 

Helg

Kategori: Allmänt

Hej!
Helgen var alldeles för kort som vanligt.
Bio i fredags med en god vän, vi såg Noah, helt ok film. I lördags hängde jag med min älskling, pluggade även ett par timmar och på kvällen tog vi en fika med några vänner, sen körde vi till Kungälv och tillbaka helt sonika bara för att jag var sugen på att åka bil och lyssna på musik.
Idag umgicks vi ännu mer och nu på kvällen har jag varit hemma och pluggat. När det är seminarier med fall som ska förbredas tar de liksom aldrig slut. Jag har 5 seminarier denna veckan, poor me!
Annars är allt frid och fröjd. Jag är trött och ska ramla i säng nu.
Sov gott!
 
 
Moi
 
La pain Avenyn med Le bebe och ett par vänner igår

Kryssningen!

Kategori: Allmänt

Hej! Som jag skrev var jag på en kryssning i helgen som gick. Åkte till stockholm i fredags och kom hem i söndags. Jag fick verkligen känslan av att ha varit på semester och det var riktigt välbehövt! Mer party till folket!
 
 
 

Försök till nyttighet!

Kategori: Allmänt

Försöker äta nyttig helt enkelt!
 
 
Ugnslagad lax med grönsakswok ( grönsaker, 5% creme fraiche, chilipulver, paprikapulver och röd curry) Det var gott vill jag lova! Och jag försöker verkligen inte äta LCHF!
 
 Mellanmål, godaste frukttallriken, visst blir man sugen?
 

Trust

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag tänkte skriva en recension om en film jag har sett. Den heter Trust och anledningen till att jag vill skriva om den är ämnet den behandlar.
Filmem handlar om en tonårstjej som börjar chatta med en jämnårig kille på nätet. Han visar sig så småningom vara mycket äldre. Dessa två möts och mannen våldtar flickan. Efteråt dras en utredning igång eftersom flickans kompis berättar för skolan vad som har hänt. Polisen blir inkopplad och föräldrarna blir informerade. Allt blir en kaos. Det som är intresant med filmen är att flickan sympatiserar med mannen som har våldtagit henne. Hon tror sig tom vara kär i honom. Det visar på att mänskligt psyke inte alltid fungerar på ett logiskt sätt. Jag tror man har många fördomar när det gäller sexualbrott och den här filmen slår hål på en del av dem. Det är dessutom bra skådespel av Clive Owen, Chatherine Keener och Liana Liberato. Det är en film jag kan rekommendera till föräldrar, tonåringar och även som undervisning i skolan. En film med tyngd och som kastar ljus på viktiga frågor och situationer som kan uppstå i ett tonårsliv.
See u!
 
 
En riktigt bra film som får 8 av 10 av mig
 
 

Kvinnosjukvård

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Jag kom precis hem från sjukhuset. Lite trött idag, sov dåligt inatt, drömde en massa och vaknade flera gånger.
Hur är det med er?
 
Det har varit en spännande vecka i plugget den här veckan. I måndags var jag på Reproduktionsmedicin. Det är där man hjälper par som har svårt att bli gravida. Jag fick se hur man tar ut ägg från äggstockarna inför IVF (in vitro fertilisering eller provrörsbefruktning) och fick även se när de sedan satte in ett embryo i en annan patient. Jag fick också vara med vid flera samtal. Den här delen av gynekologin känns väldigt spännande och nytt. Det är också kontroversiellt när man skapar embryon utanför kroppen på konstgjord väg. Det är många frågor som kan dyka upp, både etiskt och juridiskt i sådana sammanhang. Det var iaf en häftig dag.
 
Idag var jag på gynekologakuten. Innan jag började läsa den här kursen visste jag inte ens att det finns en sådan akut men det gör det och det var verkligen många patienter där. Jag fick se så mycket spännande, några missfall (som naturligtvis var sorgligt), en infektion osv. Jag fick även se en patient som var omskuren (könsstympad), ja ni vet sådant som man bara har läst el hört talas om innan. Jag gick med en läkare som var väldigt duktig och dessutom trevlig så det blev extra bra.
Ja det var det som händer just nu. Det känns som att den här kursen i Gynekologi och obstetrik kommer bli spännande.
Vi hörs senare!
 
 
Gynstolen, inte mycket att vara rädd för tycker jag men det är många patienter som tycker att undersökningen är obehaglig. (Bild lånad från nätet)