callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Livet

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Nu var det länge sen jag skrev. Tiden springer verkligen iväg. 
Sedan sist har det hänt mycket i våra liv. Som jag skrev tidigare jobbade vi mycket på ett projekt under 2020 som var krävande. Det vi gjorde var att försöka bli familjehem. För många verkar det gå smidigt men för oss tog det både lång tid och många kontakter med olika aktörer innan planen gick i lås. Jag tror vi hade 8 olika socialsekreterare från olika stadsdelar på besök hemma hos oss vid olika tillfällen. Jag pratade med ännu fler i tel. Man fick berätta sin livs historia flera gånger om för olika människor. Det var en krävande process. 
Till slut fick vi kontakt med kommunen i en stadsdel där de trodde ha sig en bra matchning för oss. Vi fick genomföra djupintervjuer och fler besök på socialkontoret innan vi kunde komma till skott. Under hela den här processen visste vi bara namn, ålder och lite information om barnet. Först några veckor innan vi skulle träffa henne fick vi se bilder på henne. Jag minns att bara att få veta vad hon hette kändes stort. 
1 feb 2021 fick vi för första gången träffa barnet som skulle flytta till oss. Åh vad spännande det var. Efter att ha hållit på med processen i över 1 år på allvar var tiden äntligen inne. Det blev en bra första träff, vår lilla flicka var social och öppen  och stod och vinkade åt oss i fönstret när vi kom hem till henne. 
I 2 veckor hade vi så kallad invänjning då vi åkte och umgicks med henne och hon kom och hälsade på oss. 
16 februari var det dags för inflyttning. Några dagar tidigare hade vår stjärna fyllt 7 år. 
Sedan dess har dagarna gått i en väldig fart. 
Det har varit skolbyte för hennes del till skola nära oss, hon har börjat gå på dans och fotboll, vi har köpt enorma mängder kläder och leksaker och hängt i lekparker i många timmar. Nu har hon bott hos oss i 3 månader och det känns fortfarande som vi lär känna varandra. Mycket handlar om att skapa rutiner. 
Ja man kan verkligen säga att livet har ändrats. 
Jag har sedan februari varit tjänsteledig med lilla tjejen och kommer vara det sommaren ut. 
Just nu händer det inget annat i livet förutom hon. Man är totalt fokuserad på henne. 
Ja det blev lite annorlunda uppdatering här i bloggen. 
Vi hörs mer framöver! 
Ha det fint! 

(null)


Kommentarer


Kommentera inlägget här: