callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Psyk

Kategori: Allmänt

Hej! 
Nu har jag äntligen kommit till min första randning. För att bli specialist ingår det förutom arbete på vårdcentralen även placeringar på andra kliniker. Jag är nu på en psykiatrisk slutenvårdsavdelning och ska vara där i 3 månader. 
Idag var första dagen. 
Personalen verkar trevliga, jag hängde på en AT- läkare idag som har varit där någon månad och kan rutinerna. Vi hade patientsamtal tillsammans med överläkaren och jag fick både skriva ett vårdintyg och skriva in en ny patient. Vi hade 2 larm, alltså patienter som är oroliga el självskadar så personalen larmar. Det är ett ställe som det verkar hända mycket på. Hälften av patienterna är där under LPT alltså lagen om tvångsvård. Jag tänker att det blir en lärorik period. 
En nackdel hittills är att man är 3 st doktorer som delar arbetsrum. Jag älskar verkligen att kunna stänga om mig och kommer sakna mitt rum på vårdcentralen. Allt som allt gillar jag verkligen vårdcentralsjobbet och kommer sakna det, men jag ska förmodligen jobba på vårdcentral ett helt yrkesliv sedan så dessa månader blir bra. 

Väl hemma har vi ätit en tidig middag och sett en film. Jag var sugen på att se en skräckis men gillar inte övernaturliga filmer. Vi såg The Invitation  på Netflix, den var helt ok. 
På den här psykiatriska avdelningen finns det en sekreterare som gillar växter, henne måste jag förstås prata mer med. Jag hade en riktig växtsession här hemma igår, alla mina chilis har fått spinn så de måste behandlas och jag har börjat mikra jorden jag ska plantera i för att döda mikroorganismer. Vi får se om det ger effekt.
Nu har jag svamlar så det räcker. 
Vi hörs!   

(null)
Lite av gårdagens pyssel, omplantering av en del egensådda palettblad

Kommentarer


Kommentera inlägget här: