callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

This life of mine

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag pendlar mellan att tycka riktigt synd om mig själv och att tycka att livet är helt ok och jobbet är coolt.
Jag gör min femte vecka på kirurgen utav sammanlagt 16. Denna veckan har jag varit på Övre gastro (allt som har med gallblåsa, bukspottskörtel, lever, magsäck och matstrupe att göra) och jag fick eftermiddagsronda på egen hand redan första dagen där. Man lär sig mycket men enkla saker som att aktivera en medicinlista kan fortfarande ta mig 1 timme, ja allt som jag faktiskt inte har gjort förut. Men jag antar att enda sättet att lära sig är att vara tvungen att göra det.
Ibland undrar jag om jag inte hade mått bättre av att ha valt ett enkelt jobb. Något som man faktiskt kan bli riktigt bra på på några år, ett jobb där man kan känna sig säker och bra på sina uppgifter, Läkeriet blir man ju aldrig riktigt bra på känns det som. Ja el så blir man det först efter att ha jobbat väldigt länge. Både utbildningen och jobbet har faktiskt varit utmaningar. Och jag gillar utmaningar antar jag. Men jag gillar också att ta det lugnt.Vet inte om det är årstiden el de nya levnadsförhållandena, men allt jag vill göra är att sitta i soffan och kolla på en serie el ännu bättre ligga i sängen. Det var precis det jag gjorde igår när jag var kompledig, jag orkade bara ta mig ut för att köpa hem en pizza i princip. När jag hör folk som går kvällskurser efter jobbet el tänker på att jag borde gå och träna (det evigt dåliga samvetet) så blir jag yr. Orkar folk ha ett liv utöver jobbet menar du? Ja jag hoppas det går över för så här kan jag ju inte leva i 2 år som den här tjänsten tar.
På söndag går jag mitt andra långa pass på akuten. Idag hade jag en sit in med min handledare (alltså ett test där jag träffar en patient, undersöker hen och bestämmer vad vi ska göra och min handledare ger mig feed back på det). Det var ett provsin in inför det riktiga sit innen vi måste ha med en specialist innan de bestämmer att man har klarat ett block, i det här fallet kirurgi. Det kändes faktiskt bra och avslappnat och det var inte en massa grejer jag gjorde fel. Det kändes en enorm skillnad mot när man var kandidat, sista sit innen som kandidat gjorde jag iofs för länge sen. Det är kul att känna att man utvecklas.
Nu har jag kvällsmyst massor med godsaker och 2 avsnitt av min favoritserie just nu , Intreatment.
Så nu ska jag förbreda mig för vår diskussion imorgon som ska handla om GI (gastrointestinal) blödning. Ja mina vänner, man kan blöda från alla håll och kanter, man kan tex bajsa blod el kräkas blod, 2 tämligen vanliga orsaker varför folk söker till akuten.
Vi hörs!
 
Sexy doctor
 
Den lite mer täckta versionen som jag föredrar, man vill ju inte tappa hår rakt ner i operationssåret
 
 På väg hem från sjukhuset, visst ser helikoptern ut som en leksak? Har svårt att föreställa mig en liggande transport i den
 
Gofika en gång i veckan på Bröstmottagningen (som sköter nästan all bröstcancer i hela värmland), ovanligt mysig och lugn mottagning
 
 På fredagar blir vi bjudna på lunch, antingen av läkemedelsföretag el bara av kliniken. Förra veckans vegetariska rätt som var riktigt lyckad
 
 Igår var jag ledig och bjöd mig själv på en pan pizza från Pizzeria Akuten, med 3 sorters ost på, mumma! Bakar din lokala pizzeria också pan pizzor?
 
Kvällens fika, man måste muta sig själv för att orka plugga efter en hel dags arbete
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: