callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Idag

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag hade vi ögonundersökning på morgonen. Vi droppade pupillvidgande medel i våra ögon så att vi kunde kika in på varandras näthinnor. Det är rätt coolt att se en del av kroppen man aldrig sett bara genom att titta in i någons pupill. Måste erkänna att jag tycker tekniken var svår.
 
På lunchen kom en köpare från Tradera och hämtade sin klänning som jag sålde. En festklänning fick hon för 15 kr. Jag har sålt 5 st festklänningar, nästan alla jag hade för jag var trött på dem el så passade dem inte längre(läs viktuppgång). Man får inga pengar men det är kul att de kommer till användning för någon annan. Tjejen som kom och hämtade klänningen var jättetrevlig och vi satt och snackade en liten stund.
 
På eftermiddagen hade vi föreläsning. Första gången jag fick se en videosänd föreläsning. Föreläsningen var alltså på ett sjukhus och vi satt på ett annat och såg förläsaren på en skärm. Det gick ändå ok, vi var helt enkelt för många så alla hade inte fått plats i föreläsningssalen.
 
Efter skolan har jag och Ingrid suttit och pluggat lite hos mig. Det går sakta men varenda förläsning man går igenom är som en börda som lyfter. Jag konstaterade att det är exakt 3 veckor kvar till första tentan som är ögon. Tiden går fort och under veckodagarna hinner man inte läsa så mycket.
 
Det är nu 3 veckor sedan jag började plugga igen och jag kan säga att man sugs in i tempot och hysterin ganska så snabbt. Allt ketsar kring skolan och man planerar hela sitt liv kring det. Då tycker jag det är extra viktigt att man verkligen tar en rejäl paus då och då och gör något helt annat och umgås med människor utanför plugget så att man slappnar av ordentligt. Livet handlar ändå om så mycket mer än bara läkarstudier.
Nu ska jag gå och träna lite, blir första gången för den här veckan men det är bättre sent än aldrig.
Vi hörs!
P.s Inget av plaggen jag köpte på Zara igår passade så allt ska lämnas tillbaka. Byxorna fick jag inte på mig och tröjan och toppen såg ut som tält på mig. Paradoxalt......
Jag är extra glad att min lilla mamma kommer och hälsar på i helgen, vi ska ha det så kul!
 
 
 
Ingrid i pluggsoffan

Kommentarer

  • Sarah säger:

    Du skulle sålt klänningen lite dyrare :/
    Va kul att din mamma kmr o hälsar på :)
    Snygg tröja Ingrid har :)

    Svar: Hej Sarah! Ja man får verkligen superdåligt betalt för kläder som inte är märkeskläder på tradera. Jag ville mest bli av med dem. Glad att någon annan får använda dem. Annars får man väl ge till vänner och bekanta el myrorna.
    Ja det ska bli mysigt att träffa mamsen, vi bor ca 3 timmar från varandra så vi ses inte alltför ofta. Jag ska hälsa Ingrid att du gillar tröjan! Hon blir säkert glad! :)
    Trevlig helg! :)
    Nasha

    2013-02-01 | 12:06:19
    Bloggadress: http://CheerSarah.devote.se
  • Karin säger:

    Häftigt att bli läkare! Jag avundas verkligen er som vet vad ni vill jobba med i framtiden. Själv är jag 24 och vet fortfarande inte ;)

    Svar: Hej Karin! Kul att du läser min blogg! Ja läkaryrket är verkligen intressant men det är ingen dans på rosor direkt. Mycket att göra och man får satsa ganska mycket tid och energi. 24 är verkligen ingen ålder. Jag började själv på utbildningen när jag var 24 och vi har många som är mycket äldre än å när de börjar. Vad gör du idag? Det svåraste är nog som du säger att komma fram till vad man vill göra, sedan gäller det bara att vara envis.
    Tack för kommentaren och lycka till! :)
    Nasha

    2013-02-01 | 19:13:33
    Bloggadress: http://softcotton.blogg.se

Kommentera inlägget här: